Educació

Èxit de l'espai de ciència de la UManresa

El Lab 0_6, pensat per a nens, ja ha venut totes les visites

El centre tancarà aquest curs havent rebut 4.400 infants

L'espai de ciència per a infants del Campus Manresa de la UVIC-UCC, anomenat Lab 0_6, ja ha tancat les inscripcions de les visites de grups escolars durant la resta del curs 2016/17 quan encara falta mig any perquè s'acabin les classes. Es tracta d'un centre pensat per estimular la curiositat dels nens i per fer-los créixer l'interès per la ciència.

Fonts de la UManresa han explicat que “l'èxit de l'equipament entre les escoles va fer que abans d'acabar l'any ja no hi hagués cap data amb disponibilitat per a les visites de grup que es fan els matins entre setmana”.

Si es compleixen les previsions, durant aquest curs hauran passat pel centre 4.400 nens de 216 grups escolars d'arreu de Catalunya. Les mateixes fonts relaten que la majoria d'infants que assisteixen al laboratori d'experimentació són de la franja d'edat que va de dos a cinc anys. Les xifres sobrepassen “amb escreix” les del curs 2015/16, amb u 1.979 infants, tot i que “cal tenir present que l'equipament no es va posar en funcionament fins al gener del 2016”.

Un altre exemple “de l'èxit que té el Lab 0_6 per als infants” són les activitats que es programen en setmanes de vacances escolars. El Nadal de Ciència, del qual aquest any se n'ha celebrat la segona edició, va omplir les places més d'una setmana abans d'encetar-se. En total hi han passat 248 persones, entre infants i adults acompanyats.

Canvi d'horaris

Amb vista al nou any que ha començat, el Lab 0_6 ha introduït canvis en les visites familiars. En lloc d'obrir els dissabtes, l'espai obrirà els diumenges al matí, en els mateixos horaris: de les deu fins a dos quarts de dues. Les famílies també poden visitar el centre cada divendres de les cinc de la tarda a dos quarts de set del vespre.

Una altra de les novetats que es vol posar en marxa aquest 2017 són les tardes de ciència, una hora i mitja setmanal d'acostament a la ciència que s'adreça a infants de quatre fins a set anys. L'objectiu és “promoure l'aprenentatge, la participació i l'experimentació i afavorir la iniciativa personal dels infants en la proposició i resolució de desafiaments de manera continuada al llarg del curs i en el marc d'un grup estable”.

El Lab 0_6, promogut pels estudis d'Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials del campus Manresa, es va crear amb l'objectiu de dinamitzar l'ensenyament i l'aprenentatge de la ciència a les primeres edats.

LES XIFRES

216
grups
escolars d'arreu de Catalunya passaran pel centre durant el curs 2016/17.
2 i 5
anys
tenen la majoria de nens que visiten el laboratori d'experimentació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia