Societat

Girona estudiarà com fer més sostenible la mobilitat escolar

L'Ajuntament de Girona s'integrarà en un projecte europeu que té per objectiu aconseguir una mobilitat dels escolars per la ciutat més sostenible i segura. En col·laboració amb la direcció general d'Infraestructures de Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, es treballarà amb aquest propòsit en el projecte School mobility challenge in regional policies (School chance). La finalitat del projecte School Chance és que diverses regions d'Europa intercanviïn bones pràctiques relatives a la mobilitat independent dels nens per tal de modificar polítiques regionals i elaborar plans que lliguin amb l'estratègia d'Europa 2020, que preveu un creixement sostenible, intel·ligent i integrador.

Els objectius són en quatre àmbits: infraestructures, per definir com han de ser els entorns de les escoles; educació, per concretar quines activitats són les més adequades per a cada nivell escolar; comunicació, i promoció, per com les noves tecnologies poden ajudar a involucrar les comunitats escolars. Des de l'Ajuntament de Girona, el regidor de Mobilitat, Joan Alcalà, va definir el projecte com a “un repte il·lusionant”, i va remarcar que va en sintonia amb les polítiques previstes de desenvolupar amb el pla de mobilitat urbana de Girona.

Pel que fa als socis europeus del projecte, són els ajuntaments de Reggio Emilia (Itàlia), Utrecht (Holanda), Gdansk (Polònia) i Gävle (Suècia); l'agència metropolitana Brasov Metropolitan Agency for Sustainable Development (Romania), i l'Austrian Mobility Research FGM_AMOR (Àustria), que actua com a soci assessor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia