Educació

ensenyament

seguretat

Retiren la càmera penjada dins d'una aula a la Seu

Pressionada pel Departament d'Ensenyament i per l'Assemblea d'Alumnes, la direcció de l'institut Joan Brudieu fa marxa enrere i desmunta el sistema de vigilància que havia instal·lat en una classe

L'institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell desmuntarà la videocàmera que havia instal·lat en una aula del centre. La direcció de l'institut va emetre ahir un comunicat en què posava de manifest que, després de tot l'enrenou que havia generat la mesura des que va transcendir, ha decidit fer marxa enrere. En el mateix document, la direcció deixava clar que el sistema de vigilància no havia arribat a entrar en funcionament.

Els representants de l'Assemblea d'Alumnes de l'institut van mostrar la seva satisfacció per la decisió. En declaracions recollides per l'ACN, els portaveus dels estudiants afirmaven que la instal·lació d'una càmera dins d'una classe és una mesura fora de lloc i “amb la qual la direcció vol demostrar la seva superioritat”. Destacaven el malestar que havia causat entre l'alumnat l'adopció de la mesura i al·legaven: “Si ens estan gravant, ens sentim cohibits i criminalitzats.”

Per la seva banda, el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va lamentar el “rebombori” que s'ha originat. Per Cullerés, “el tema no tenia més transcendència”, però ha agafat una volada “que no era la desitjada pel centre”.

Vigilància habitual

L'institut Joan Brudieu, on hi ha prop de 900 alumnes matriculats, disposa des de fa anys d'un sistema de videovigilància que grava l'exterior de l'institut. Es va instal·lar perquè durant els caps de setmana uns brètols trencaven periòdicament els vidres del centre i hi accedien. La mesura dissuasiva va funcionar i amb el temps s'ha anat estenent a altres punts sensibles del centre, com per exemple les aules d'informàtica i el laboratori, on es destrossava material, o directament desapareixia.

Recentment, la direcció havia decidit instal·lar també una càmera dins d'una de les aules on s'imparteixen classes. La càmera es va penjar, però la direcció assegura que no ha funcionat mai.

Ensenyament matisa que per resoldre casos de conflictivitat cal apostar per altres mecanismes com ara programes de convivència o sessions de tutories. Ensenyament ja va fer públic fa uns dies que no tenia coneixement de la instal·lació d'una càmera dins d'una aula i va retreure a la direcció del centre haver-la posat de manera unilateral sense demanar autorització. Ensenyament assenyala que només acceptaria la instal·lació de càmeres “per raons de seguretat o de protecció de béns”, segons Cullerés, que assegura que el departament descarta emprendre cap mesura contra la direcció de l'institut.

Segons el centre, “l'enrenou” al voltant de les càmeres “no afavoreix” la imatge de “bona convivència” de la comunitat educativa i ofereix “una visió” contrària a la realitat quotidiana que es viu.

Per la seva banda, l'Assemblea d'Alumnes ha manifestat que entén que el centre tingui instal·lades algunes càmeres de videovigilància, sobretot a l'exterior i en espais sensibles o amb material valuós.

LA FRASE

El tema no tenia més transcendència, però ha agafat una volada que no era la desitjada pel centre
Miquel Àngel Cullerés
director serveis territorials ensenyament a lleida


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES