Salut

Piera inaugura CAP després de més de quinze anys demanant-lo

Els professionals d'atenció primària el reclamaven i ahir el conseller Comín el va estrenar oficialment

L'equipament, obert fa vuit mesos, es dotarà aquest any d'un heliport per permetre l'evacuació també a la nit

L'any 2000 el personal del CAP de Piera va posar sobre la taula per primer cop les mancances d'espai de l'antic equipament. Després de més d'una dècada, prop de dos anys d'obres i tres milions d'euros d'inversió, l'estiu passat va obrir les portes el nou CAP de Piera, que presta servei a una població de disset mil persones. El centre, de 1.760 m², disposa de sis consultes de medicina general, sis d'infermeria, tres de pediatria, tres d'infermeria de pediatria, dos d'odontologia, sis de polivalents i una àrea d'atenció continuada, entre altres dependències.

El conseller de Salut, Antoni Comín, va presidir l'acte inaugural del centre, ahir al matí. Comín va assegurar que el de Piera “és un dels millors ambulatoris del país” i va aprofitar per reivindicar que “una de les claus de l'èxit del nostre model de salut és la primària”. El conseller va reconèixer que cal adaptar l'atenció primària als reptes que suposen aspectes com ara l'envelliment de la població.

El conseller va tenir també un record per a Muriel Casals, un any després de la seva mort. La darrera visita de Comín a Piera va ser acompanyant Casals en un acte electoral de Junts pel Sí.

L'edifici es dotarà d'un heliport al llarg d'aquest 2017, segons va explicar l'alcalde de Piera, Jordi Madrid, que també reclama al Departament de Salut que es pugui incorporar el servei de radiologia a l'oferta del centre. Jordi Madrid ha agraït la tasca als governs municipals precedents, que han fet possible complir “un somni de la vila”.

El cas de Gabriel Pérez

El conseller va visitar després l'hospital d'Igualada, que té obert un expedient sancionador pel Departament de Salut després de la mort, el mes d'agost passat, d'un jove que havia anat tres vegades a urgències i només en la darrera visita se li va diagnosticar una apendicitis aguda.

L'expedient està “seguint el seu procés habitual”, segons el conseller, que ha emmarcat la visita a l'hospital d'Igualada en la seva intenció de visitar tots els centres del país al llarg de la legislatura. Antoni Comín va reconèixer que la visita també serviria “per analitzar en quin punt estan” els canvis organitzatius que es van incorporar al centre “per evitar errors de sistema com els que es van produir” en la mort de Gabriel Pérez.

LA XIFRA

3
milions d'euros
ha invertit la Generalitat en la construcció i l'equipament del nou centre, entre el 2014 i el 2016.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia