Societat

Energia

Endesa detecta 47.800 casos de llum punxada a Catalunya el 2016

La majoria d'instal·lacions manipulades s'han trobat a les “grans empreses i als grans consumidors”

Endesa ha detectat 47.800 casos de llum punxada a Catalunya durant el 2016. La companyia elèctrica ha assegurat, a través d'un comunicat, que la majoria d'instal·lacions van ser manipulades per “les grans empreses i els grans consumidors” i només ha atribuït un 1% dels casos a famílies vulnerables. En total, l'energia recuperada en els expedients tramitats ascendeix a més de 647 milions de kWh –l'equivalent al consum de la demarcació de Tarragona durant un mes- , un 61,5% més que el 2015. Davant d'aquestes dades, Endesa ha alertat que cometre frau elèctric “implica posar en greu risc la seguretat i la salut de les persones que conviuen o estan pròximes al defraudador i a les instal·lacions que té manipulades” i ha recordat que “és un acte delictiu penat per llei”.

La companyia elèctrica ha informat que “connectar-se il·legalment a la xarxa o a un comptador pot causar electrocució i incendis no només a les mateixes instal·lacions, sinó també produir accidents similars a qui visquin a prop o entrin en contacte amb els elements manipulats”.

Segons Endesa, punxar la llum és “un recurs il·legal que utilitzen algunes empreses i grans consumidors domèstics per abaratir la seva factura elèctrica a costa de la resta de consumidors”. A més, ha afirmat que “l'impacte negatiu del frau no repercuteix en les companyies elèctriques, sinó que, com succeeix amb el frau fiscal, afecta directament als recursos de la resta d'empreses i ciutadans, perquè es tradueix en un increment de la factura elèctrica”. Per tot plegat, la companyia ha informat que “realitza accions efectives contra el frau amb el suport d'equips especialitzats i aplicant els avanços tecnològics a les xarxes intel·ligents”.

34.530 a Barcelona

Durant el 2016 la companyia elèctrica ha detectat un 28% més de casos de llum punxada que l'any passat. A la demarcació de Barcelona és on s'han detectat més instal·lacions manipulades, concretament Endesa hi ha obert 34.530 expedients per frau. A les comarques de Girona se n'han registrat 5.361, a les de Tarragona 5.764 i a les de Lleida 2.166.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia