Societat

Llengua

La Plataforma per la Llengua critica que Ros “regali drets lingüístics” per mantenir-se al poder

L'entitat lamenta que la Paeria provoqui “un debat inexistent” entre la ciutadania

Recorda al consistori que si vol dotar la web de totes les llengües oficials també hi hauria d'incloure l'occità

La Plataforma per la Llengua ha denunciat aquest divendres en un comunicat que l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, “continua regalant drets lingüístics per mantenir la cadira”.

Arran del pacte entre PSC i Ciutadans pel qual els tràmits al web de l'Ajuntament es podran fer en castellà, l'entitat en defensa de la llengua lamenta que l'alcalde “mantingui la seva governabilitat a canvi de debilitar la llengua pròpia i de fomentar el maltractament al català”.

“Un cop més, Àngel Ros no compleix el seu compromís de defensa de la llengua catalana que va manifestar durant una reunió amb l'ONG del català fa un any, perquè aquest fet posa en risc la promoció del català com a llengua d'ús habitual a l'administració”, afegeix.

La Plataforma constata que en el darrer any s'han produït “un seguit de despropòsits que tenen el català com a víctima d'un pacte polític”, en referència a l'acord entre PSC i C's. “Amb aquest acord, Àngel Ros es vol assegurar la governabilitat pactant accions que fan recular el català”, afegeix.

Segons l'organització, la Paeria ha provocat “un debat inexistent entre la ciutadania”.

En aquest sentit, recorda que un informe del Síndic de Greuges presentat fa pocs dies indicava que a Lleida “pràcticament no existeixen queixes en matèria lingüística” per part dels ciutadans.

A més, l'entitat recorda als grups socialista i de C's que “si la seva pretensió és dotar el web municipal de totes les llengües oficials a Catalunya, seria hora que acordin i llueixin, també, un pacte perquè els tràmits al web de la Paeria es puguin fer en occità”.

“Si l'alcalde vol complir la llei en matèria lingüística hauria de fer-ho en tots els casos, no només en benefici del castellà, i començar per vetllar perquè en dependències municipals no es vengui cap producte que no estigui etiquetat en català”, etziba l'ONG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia