Societat

municipal

exèrcit

L'exèrcit, a l'Expojove però sense dur uniforme

Les forces armades acaten el codi ètic de Fira de Girona però no el comparteixen

L'exèrcit tindrà estand a l'Expojove Girona i acatarà les condicions que fixa el codi ètic de Fira de Girona. Així, participarà a la fira d'ensenyament sense mostrar cap element bèl·lic (inclosos els plafons o fulls informatius) i tampoc podrà dur l'uniforme militar.

El Ministeri de Defensa ja ha tramitat la petició per tenir un espai dins la fira i ha confirmat que complirà els requisits del codi ètic. Tanmateix, l'exèrcit ha mostrat el seu malestar pel fet que Fira de Girona no els deixi anar vestits de militar, ja que es considera que també és un element bèl·lic i, per tant, està prohibit en aplicació del codi ètic.

La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, espera que així es posi punt final a la polèmica arran de la presència dels militars al saló. A més, destaca que la decisió de l'exèrcit d'adaptar l'estand als nous requisits “dona valor” al codi ètic, que pretén fomentar els valors de la pau.

La pròxima edició de l'Expojove se celebrarà del 5 al 7 d'abril al Palau de Fires. L'exèrcit hi ha tingut estand propi des de la primera edició, ara fa onze anys. Però l'any passat la seva presència va generar molta polèmica. Una vintena de persones, convocades per la Xarxa pels Drets Socials de Girona i Salt, van protestar amb pancartes contra la presència d'una representació de l'exèrcit de terra. A més, van aparèixer pintades a l'exterior de la fira en què es podia llegir “Soldats espanyols torneu a casa”, amb el símbol de l'estelada al final.

Això va comportar que, a finals del desembre passat, el patronat de Fira de Girona aprovés un codi ètic que és d'obligat compliment per a tots els expositors que vulguin tenir un estand a qualsevol de les fires o mostres que s'organitzen. El codi fomenta la igualtat i la cultura de la pau. Per tant, rebutja qualsevol mena de discriminació (per naixement, raça, sexe, religió o ideologia) i també subratlla que es prohibirà qualsevol presència d'elements bèl·lics o que facin apologia de la violència.

En el moment de l'aprovació, l'alcaldessa de Girona i presidenta del patronat, Marta Madrenas, ja va advertir que el document no veta la presència de les forces armades però sí que hi posa condicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres