Societat

Solidaritat

Mans sàvies per teixir escalfor

Un grup d'ancianes agafen les agulles de mitja per enviar bufandes als camps de refugiats

Provocant la Pau actua de missatger

L'Operació Escalfor continua. L'ONG ebrenca Provocant la Pau està fent arribant als refugiats de la guerra de Síria aliments i roba d'abric, i respon així a les peticions d'ajuda humanitària, especialment des dels camps instal·lats a Grècia. Una de les darreres mostres de solidaritat ha anat a càrrec d'un grup d'àvies de les residències de L'Onada a Tortosa i l'Ampolla.

Algunes feia molt temps que no agafaven les agulles de fer mitja. D'altres n'han après. Totes s'han posat a teixir bufandes i roba d'abric per als refugiats. “Ja tenen prou pena, almenys que hi hagi algú que els pugui ajudar amb el que sigui”, diu Maria Cinta Favà, resident a L'Onada de Tortosa. “Abans, quan el meu fill era petit, teixia jerseis per a tots, ara no me'n recordava dels anys que feia que no ho havia tocat”, hi afegeix Manuela Mestre.

En els dos darrers mesos han confeccionat una quarantena de bufandes i altres peces d'abric. Fa uns dies, el president de Provocant la Pau, Joan Enric Reverté, les ha recollit i arribaran en breu als camps de refugiats del nord de Grècia.

Amb aquestes bufandes solidàries no només ajuden els més necessitats, sinó que també s'ajuden a elles mateixes. “Tot i les malalties que hi ha al darrere, encara se'n recorden, de fer calça, i aquest projecte els ha donat molta vida, amb la il·lusió d'ajudar”, comenta l'auxiliar de geriatria de L'Onada a Tortosa Montse Blanch. “Feia molts anys que no practicava i va bé perquè també treballes les mans”, corrobora Favà.

La Fundació Provocant la Pau recollirà aquest vespre el premi Amposta 2016. El jurat, integrat per membres de mitjans de comunicació, ha reconegut la seva implicació en la solidaritat amb els refugiats atrapats a les portes d'Europa. Fa unes setmanes, des de l'Ebre, van fer arribar 15 tones d'aliments i begudes calentes a més de 400 famílies a diferents punts de Grècia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia