Educació

XIII Premi Josep Pallach d'experiències educatives

Premi Pallach a l'atenció a les altes capacitats

Un projecte pedagògic de la UdG i la Fundació d'Ajuda a Nens i Joves d'Altes Capacitats (Fanjac) guanya el guardó, ‘ex aequo' amb un treball sobre participació i democràcia d'un institut d'Osona

El projecte Cinema per desenvolupar la personalitat d'alumnes amb altes capacitats, de Maria Teresa Gómez, Toni Marco, Teodor Jové i Susanna Fernando, i que es realitza un dissabte al mes a la Facultat de Ciències de la UdG, va ser guardonat ahir amb el XIII Premi Josep Pallach d'experiències educatives, que convoquen la Fundació Pallach i l'Ajuntament de Figueres. El jurat també va concedir el premi, ex aequo, a La zona socialment educadora, del claustre de l'Institut de Gurb (Osona), consistent a ensenyar a participar i, consegüentment, a aprofundir en el concepte de democràcia.

El projecte gironí és una iniciativa de la UdG i de la Fundació d'Ajuda a Nens i Joves d'Altes Capacitats (Fanjac). Es tracta d'un programa pedagògic extracurricular amb nens i adolescents de grans capacitats (els “superdotats” en llenguatge col·loquial), basat en el tractament d'un tema al llarg del curs –recentment es va dedicar al món del cinema, d'aquí el títol– amb acompanyament de professors i els familiars més propers.

En la modalitat d'articles, convocada per la Fundació Pallach i l'Ajuntament de Palafrugell, es va premiar Noranta-vuit grisos, de la pedagoga Elena Montiel, publicat a la revista Perspectiva Escolar. En la categoria de narrativa, convocada per la Fundació Pallach i l'Ajuntament de Begur, es van distingir les obres d'Aïna Casal de l'institut Roig Tesalia de Barcelona (en la modalitat d'ESO) i Emma Zurita, de l'institut Sa Palomera, de Blanes (en batxillerat).

L'acte va tenir lloc a l'auditori dels Caputxins de Figueres, presidit per l'alcaldessa de la ciutat, l'alcalde de Palafrugell i la regidora de Cultura de Begur. Entre els assistents hi va haver la vídua de Josep Pallach, la també pedagoga Teresa Juvé. El president de la fundació, Josep Maria Soler, va glossar la figura del pedagog i polític figuerenc mort ara fa 40 anys, del qual va elogiar el “compromís i la transversalitat”.

LA FRASE

Vam començar el 2014 amb 77 alumnes i ara ja en són centenars
Maria Teresa Gómez
coautora del projecte ‘cinema'


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES