Societat

sindicats

procés sobiranista

Un 40 % dels afiliats de CCOO a Catalunya, a favor de la independència

Comissions Obreres de Catalunya presenta els resultats d'una enquesta feta pel Centre d'Estudis i Recerca Sindicals entre els mesos de novembre i desembre del 2016

Què opina la classe treballadora catalana sobre els temes més candents? Comissions Obreres ho ha volgut esbrinar a través del CERES, Centre d'Estudis i Recerca Sindicals, que ha fet una consulta telemàtica que contestada per més de 9.000 persones afiliades al sindicat. Els resultats de l', han estat presentats avui. Les consultes es van fer entre els mesos de novembre i desembre del 2016. Una de les primeres dades que cal valorar és què consideren prioritari els afiliats a CCOO: el problema més present en la majoria de les respostes és l'atur i la precarietat i el menys destacat és la relació Catalunya-Espanya. Les dones consideren una mica més prioritari el problema de la violència masclista que els homes. I els homes, donen més prioritat que les dones al conflicte Catalunya-Espanya. L'ordre de les preocupacions, doncs, és aquest: atur i precarietat; corrupció; increment desigualtats; violència masclista, i conflicte Catalunya-Espanya. Tot i així, l'enquesta mostra que, pel que fa a l'estatus polític de Catalunya, un 40,3% de les respostes aposten per l'Estat Independent, i un 42,8%. es decanten per ser “un estat dintre d'una Espanya Federal. Un 13,3% es pronuncia per la continuïtat del model autonòmic. Per tant, un 83,1% voldrien un canvi en la situació actual. La mitjana se sent més català que espanyol i l'opció només català, és la segona resposta més alta. A més antiguitat d'afiliació i a més nivell d'estudis, més identificació catalana. El 91% de les persones que contesten la pregunta sobre l'afinitat amb formacions polítiques, s'identifiquen amb partits d'esquerra. ERC (24,8%), és el partit amb més afinitats, seguida per Podem (23,8%) i ICV (19,8%). En relació als grups parlamentaris, Catalunya Sí que Es Pot, és el grup que obté la majoria d'adhesions, amb un 50,9%, seguit per Junts Pel Sí (28,4%) i el PSC (8,9%).

Altres qüestions que mostra l'enquesta són, per exemple, l'alta implicació en entitats de solidaritat i cooperació i clubs esportius, així com la necessitat, majoritàriament acceptada, de millorar la presència de les dones a la societat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró