Educació

ensenyament

11 dels 15 nous centres del curs vinent seran en mòduls

Ensenyament augmenta el nombre de grups de P3 i de primer d'ESO, però preveu una baixada l'any que ve a primària i d'aquí a dos anys a secundària

El govern endureix les mesures contra el frau

El Departament d'Ensenyament va presentar ahir l'oferta de places per a l'ensenyament obligatori, que preveu un lleuger augment del nombre de places de P3 i de primer d'ESO que respon a la tendència a l'alça dels últims anys a secundària i un repunt demogràfic puntual a primària, que fa anys que està caient. Per atendre aquests alumnes, el govern construirà quinze centres més (set escoles de primària i vuit instituts) dels quals la gran majoria –onze– seran en mòduls prefabricats. A més, es crearan sis instituts escola, cinc dels quals en centres d'alta complexitat per “donar continuïtat educativa” als seus projectes i un altre, el Gavà Mar, per atendre “circumstàncies geogràfiques”.

“Hi ha un increment important en inversions si s'aproven els pressupostos del 2017”, va explicar la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, que va justificar la construcció de barracons perquè “cal aportar solucions en funció de la disponibilitat” i tenint en compte les previsions demogràfiques. De fet, la previsió del govern és que el nombre de nous alumnes de P3 continuï en caiguda lliure i l'increment dels últims anys d'estudiants de primer d'ESO s'aturi d'aquí a dos cursos i comenci a caure.

A banda de l'oferta de places, el Departament d'Ensenyament va destacar que en el procés de preinscripció per al curs 2017/18 que comença dijous hi haurà “més transparència i lluita contra el frau escolar”, així com l'aplicació de nous criteris acordats amb els municipis per millorar l'equitat en la distribució dels alumnes. Així, per exemple, les comissions de garanties d'admissió seran les que revisaran la documentació de les famílies en casos com ara les intoleràncies alimentàries i, en cas de frau, no es castigarà només la família, sinó també el metge que hagi comès alguna irregularitat.

Pel que fa a la distribució equitativa dels alumnes, es reduirà a 22 el nombre d'alumnes per grup a primària i a 27 a secundària en els centres d'entorns desafavorits. També es repartiran els alumnes que s'incorporen a mig curs entre tots els centres de manera rotatòria, de manera que no vagin a parar sempre als centres amb menys demanda. Tampoc es preveu cap nou bolet (línia extra) per al curs vinent.

LES XIFRES

6
instituts escola
hi haurà el curs vinent. Tres estaran a Barcelona, un a Gavà, un a Lleida i un altre a Tarragona.
22
alumnes
per classe hi haurà a l'ESO i 27 a la primària en els centres que estan en entorns desafavorits.

La llista d'espera inclourà les sol·licituds de segona opció

A partir del curs vinent, a les llistes d'espera dels centres no hi constaran només les sol·licituds dels alumnes que l'havien demanat com a primera opció i en van quedar fora, sinó també les que s'hagin demanat en qualsevol altre ordre. “Això vol dir que t'avisaran quan hi hagi vacants també en la segona o la tercera opció”, va explicar la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz.

Els centres publicaran les places vacants

En la línia d'oferir més transparència que impulsa el govern, els centres publicaran una llista dels nous alumnes que s'han matriculat al centre i informaran de les vacants que han quedat.

Un codi per identificar els nous alumnes

Els alumnes que participin en el procés de preinscripció i matrícula del curs vinent tindran un codi d'identificació que facilitarà els tràmits i el seguiment del pas de l'alumne pel sistema educatiu.

La tramitació comença aquest dijous

Les sol·licituds dels alumnes de P3, primària i primer d'ESO s'han de presentar entre el 23 de març i el 4 d'abril al centre triat en primera opció. La matrícula es fa del 12 al 16 de juny.

Últim any amb més punts per als celíacs

Els criteris en l'admissió d'alumnes es mantenen igual, però el curs 2017/18 desapareixeran els 10 punts complementaris que es donaven als alumnes amb una malaltia digestiva crònica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt