Societat

municipal

vaga al servei d'assistència domiciliària

El servei d'ajuda a domicili de l'Alt Empordà, en lluita

Els treballadors de Suara reclamen que els computi com a treball el temps entre serveis i amenacen de fer vaga

Una dotzena de treballadors de l'empresa Suara, que ofereix el servei d'ajuda domiciliària del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, es van concentrar ahir davant de la seu de l'ens supramunicipal a Figueres per denunciar “l'incompliment” del conveni col·lectiu. Els concentrats reclamaven que la companyia els havia d'abonar el temps de desplaçament entre servei i servei admetent-lo com a treball efectiu, quan a hores d'ara no els computa com a tal i únicament els abonen el quilometratge.

El secretari general del sindicat a Girona, Xavier Casas, que va assistir a la protesta, va comunicar ahir que ja havien portat el cas als jutjats i va anunciar que els treballadors s'estaven plantejant la possibilitat de convocar una vaga si la situació no es resolia. Ahir al matí, els representants dels treballadors es van reunir amb el Consell per abordar la problemàtica. Casas explicava, però, que, segons el seu parer, “els uns passen la culpa als altres”.

La situació ara denunciada afecta 42 persones que a partir del dia 1 d'abril se subrogaran a una nova empresa. Una de les treballadores, Pilar Piferrer, assegura que fa temps que es troben en aquestes condicions, que mai s'ha complert el conveni vigent des del 2015 i que la situació laboral de moltes empleades és “preocupant”. En aquest sentit, el sindicat assegura que hi ha casos en què el fet de no computar aquestes hores implica que se'ls pagui mitja jornada quan, en realitat, la treballen sencera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia