Societat

Tremosa denuncia que els retards a l'aeroport del Prat incompleixen la normativa europea

El reglament de fronteres estipula a l'article 15 que els estats han de “disposar de personal i mitjans adequats i en un número suficient per fer el control”

Les cues als controls de passaports de l'aeroport del Prat incompleixen la normativa europea, segons ha denunciat aquest dimarts l'eurodiputat del PDeCAT Ramon Tremosa. En una pregunta parlamentària dirigida a la Comissió Europea, Tremosa ha recordat que l'article 15 del reglament de fronteres estipula que els estats han de “disposar del personal i els mitjans adequats i en nombre suficient per fer el control de les fronteres exteriors” per tal de garantir que es fan a un nivell “uniforme i efectiu”. Tremosa ha lamentat que l'aeroport del Prat “és el que està patint els embussos i les cues més greus en el control de passatgers que entren i surten de Schengen”.

“Molts passatgers perden els seus vols després de patir diverses hores de llargues cues per passar el control i molts vols han de retardar-se pels passatgers atrapats”, ha explicat l'eurodiputat del PDeCAT en el seu escrit a la Comissió Europea.

Tremosa ha demanat a la CE “quines mesures pensa prendre per garantir que l'Estat espanyol apliqui la nova normativa europea de control de passaports sense discriminació ni retards als passatgers de l'aeroport de Barcelona”. A més, ha indicat que les mancances actuals podrien incomplir “l'article 15 del reglament 399/2016, que també es d'aplicació segons el Reglament 2017/458”.

En la pregunta parlamentària, Tremosa també ha recordat que fins i tot el Sindicat Unificat de la Policia (SUP) ha “acusat el govern espanyol del nombre insuficient d'agents assignats” als controls del Prat. “El sindicat adverteix de més cues i un caos superior a l'estiu, quan l'aeroport català registra els seus màxims de trànsit anuals, entre 4 i 5 milions mensuals”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia