Societat

Societat

Barcelona commemorarà el 30 aniversari de l'atemptat d'Hipercor

L'Ajuntament ha organitzat un acte institucional de ciutat el proper dia 17 de juny per homenatjar les víctimes

L'Ajuntament de Barcelona organitzarà un acte ciutadà i una exposició per commemorar el trentè aniversari de l'atemptat terrorista que l'organització armada ETA va fer al centre comercial Hipercor, situat a l'avinguda Meridiana, el 19 de juny de 1987, que va provocar 21 morts i 45 ferits. L'objectiu és oferir el record i el reconeixement de la ciutat a la memòria dels ciutadans que van veure com les seves vides eren malmeses per l'explosió d'un cotxe bomba, activat pel Comando Barcelona d'ETA, en l'atemptat més mortífer de l'organització terrorista i un dels més sagnants de la història recent de Catalunya.

Sota la direcció del Comissionat de Programes de Memòria, s'està coordinant la celebració d'un acte institucional d'acompanyament i homenatge a les víctimes que, alhora, es proposa arribar a tots els ciutadans per recuperar la memòria d'aquests fets tràgics que formen part de la història col·lectiva de la ciutat i que van generar nombroses i multitudinàries mostres de rebuig.. L'acte tindrà lloc el proper 17 de juny al parc de Can Dragó i comptarà amb la participació dels familiars de les víctimes, amb qui s'ha treballat la proposta artística.

El Comissionat de programes de Memòria, Ricard Vinyes, ha assegurat que “la idea central de la commemoració és que l'atemptat va ser contra tots, contra tota la ciutadania i que per això volem fer un acte de ciutat, dedicat a les víctimes, als familiars dels qui van morir, als que van resultar ferits. Un acte de ciutat centrat en l'acompanyament dels qui van patir”.

Per conèixer de primera mà la seva visió i experiència, durant els últims mesos, el comissionat de Programes de Memòria de l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Vinyes, s'ha posat en contacte i ha celebrat reunions amb cadascuna de les famílies de les víctimes mortals, amb l'acompanyament de suport psicològic quan ha estat necessari. “Les trobades han permès oferir el reconeixement de la ciutat, 30 anys més tard de la tragèdia, expressar el reconeixement dels dèficits institucionals durant tants anys i compartir la proposta de commemoració per poder comptar amb la seva participació”. L'Ajuntament ha enviat una carta a tots els familiars de les víctimes mortals i als ferits per convidar-los formalment a l'acte, que no comptarà amb parlaments institucionals.

Paral·lelament a l'acte del proper dia 17 de juny, es treballa en l'elaboració de l'exposició que l'Ajuntament organitzarà per recordar l'explosió d'aquell cotxe bomba col·locat pel Comando Barcelona d' ETA que va sacsejar la ciutat i que va treure a desenes de milers de persones al carrer en senyal de rebuig. Comissariada pel periodista Francesc Valls, l'exposició es podrà veure a partir del mes de desembre del 2017 al recinte de la Fabra i Coats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt