Educació

Ensenyament

Ruiz defensa els llibres de text i lamenta la desconfiança cap als docents

La consellera diu que no es poden analitzar de manera descontextualitzada i recorda que formen part d'un cicle educatiu

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha defensat que els llibres de text compleixen amb els currículums i ha afirmat que no es pot analitzar “un llibre o una pàgina d'un llibre” de forma “descontextualitzada” perquè els continguts que s'hi poden trobar formen part d'un cicle educatiu. En declaracions als mitjans, Ruiz ha afegit que és “sorprenent” el requeriment del Ministeri d'Educació i s'ha preguntat si hi ha un “desconeixement de la normativa” per part del govern espanyol, ja que tant la catalana com l'espanyola, ha recordat, recullen que “les administracions no autoritzen els llibres de text”. Per això, ha lamentat la “desconfiança absoluta” del cap a les editorials i els docents, ja que aquests darrers són els qui trien els llibres de text, i els ha expressat el seu “suport”.

Ruiz s'ha mostrat convençuda que els responsables des govern espanyol “no trobaran res” i creu que aquest anàlisi dels llibres “no té res de pedagògic”. “No es pot agafar descontextualitzat sense conèixer el què hi ha en un cicle educatiu. En cada curs i cada etapa s'estudien diferents aspectes”, ha explicat la consellera.

D'altra banda, Ruiz també ha expressat la seva sorpresa que la primera actuació que surt de la subcomissió per al pacte educatiu sigui revisar els llibres de text catalans. En aquest sentit, ha afirmat que si es revisen les declaracions del president de les editorials no parla de Catalunya en cap moment.

Per la seva banda, Meritxell Borràs, també s'ha referit a la polèmica des d'un esmorzar col·loqui a Barcelona i ha considerat que és un pas cap a “en certa manera, de censura”. “Ens diuen quins llibres de text estan bé i quins no estan bé”, ha criticat. En la mateixa línia que Ruiz, Borràs ha recordat que no cal el vistiplau de les administracions per aprovar el contingut dels llibres. “Dol la desconfiança, ja no sobre la conselleria sinó sobre professionals del món de l'ensenyament”, ha lamentat.

Aquest dijous, el secretari d'Estat d'Educació, Marcial Marín, va explicar que ha encarregat a l'Alta Inspecció un ‘'informe detallat'' del contingut dels llibres de text a Catalunya. L'informe, va afegir Marín, ha de servir per comprovar si es vulnera la normativa vigent i el currículum. La petició s'ha fet per la via d'urgència i per tant, el ministeri confia en tenir els resultats els propers dies. Si fos així, Marín no ha descartat presentar un requeriment judicial.

La mesura es va prendre arran de la denúncia del sindicat català AMES que assegurava ‘'adoctrinament ideològic partidista' analitzant el contingut dels de Coneixement del medi, de 7 editorials diferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia