Societat

Municipal

Mataró amplia el servei de vigilància a les platges

La presència de socorristes de la Creu Roja s'allargarà una hora més i s'hi estaran fins a les set de la tarda

El dispositiu diari que començarà al juny es mantindrà tot el període de vacances escolars

L'Ajuntament de Mataró ja té en marxa el dispositiu de vigilància, salvament i socorrisme en tres de les quatre platges de la ciutat. La novetat d'aquest estiu és que hi haurà presència de socorristes al litoral mataroní durant una hora més al dia i, si l'any passat s'hi estaven fins a les sis de la tarda, ara acabaran a les set. A més, el servei es prestarà durant tot el període de les vacances escolars. La decisió arriba després de la demanda de molts banyistes que criticaven que el servei es reduís al setembre, ja que es considerava que la temporada alta acabava el 31 d'agost i a partir d'aquella data la vigilància es limitava als caps de setmana. La regidora de Via Pública, Núria Moreno (PSC), defensa que els mataronins, però també cada cop més gent de fora i visitants, fan un ús més intensiu del litoral del municipi i era obligatori adequar els horaris a les necessitats reals dels usuaris.

En aquest sentit, fins a l'11 de juny, el servei es prestarà els caps de setmana de deu del matí a set de la tarda a les platges del Varador, el Callao i Sant Simó. A partir del 17 de juny i fins a la finalització de les vacances escolars el dispositiu funcionarà en condicions de temporada alta i els socorristes hi seran diàriament i a les quatre platges de Mataró perquè s'hi afegirà la zona de Ponent. Un dels compromisos establers amb la Creu Roja, que és l'entitat encarregada de dur a terme aquestes feines, és que hi hagi fins a 16 persones treballant al llarg de tot el litoral local.

El servei de salvament i socorrisme disposarà de tres punts d'assistència sanitària, dues torres i tres cadires de vigilància i un mòdul d'intervenció immediata a Sant Simó. Totes les platges tindran banderes informatives sobre l'estat de la mar i sistema de megafonia. Si la temporada passada ja es va fer un pas endavant per millorar l'accessibilitat del front marítim, enguany es mantindran les dues cadires amfíbies perquè les persones amb dificultats de mobilitat puguin accedir amb comoditat a l'aigua. Com a novetat, enguany s'hi instal·laran quatre línies de vida, en lloc de les dues que hi havia en anys anteriors

Més novetats

Amb l'objectiu de situar les platges com un recurs turístic de primer ordre, l'Ajuntament té previst que enguany hi hagi nous recursos per als banyistes, com ara punts de lloguer de gandules o bé consignes per deixar-hi les pertinences. A més, es preveu la possibilitat d'instal·lar una zona de jocs inflables a l'aigua o un punt de lloguer de vehicles sostenibles. Pel que fa a les guinguetes, es mantenen els mateixos horaris de funcionament que es van canviar fa dos anys per fer-los més compatibles amb el descans dels veïns. Així, es tancaran, com a molt tard, a les dues de la matinada entre setmana i a les tres els divendres, dissabtes i les vigílies de festius.

LA FRASE

Amb l'ampliació, el servei de socorrisme de les platges serà diari fins a la tornada a l'escola
Núria Moreno
regidora de via pública

LA XIFRA

16
socorristes
de la Creu Roja hi haurà cada dia treballant a tot el litoral mataroní aquest estiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró