Societat

Llengua

L'Estat requereix a l'Ajuntament de València que retoli els senyals de trànsit en castellà

La delegació del govern espanyol al País Valencià dona un termini d'un mes al consistori per incorporar “la llengua oficial de l'Estat”

El delegat, Juan Carlos Moragues, afirma que hi ha en joc “la vida de les persones”

La delegació del govern espanyol al País Valencià ha enviat aquest divendres un requeriment a l'Ajuntament de València perquè procedeixi, en el termini d'un mes, a retolar els senyals de trànsit de la ciutat en les dues llengües oficials.

La delegació ha informat a través d'una nota de premsa que ha tingut coneixement que alguns senyals de la ciutat estan retolats únicament en valencià. És per això que alerta que, segons la Llei de Trànsit espanyola, “les indicacions escrites dels senyals s'expressaran, almenys, en la llengua espanyola oficial de l'Estat”. És a dir, en castellà.

El delegat del govern de l'Estat, Juan Carlos Moragues, ha assegurat que ell aposta pel foment de l'ús del valencià però considera que en aquest cas hi ha una llei i un reglament que s'ha de respectar per “prudència i cautela”. I és que, al seu parer, en aquesta qüestió “estem parlant de la vida de les persones perquè si algú no entén els senyals de trànsit pot posar en perill la vida de les persones”, ha emfatitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia