Societat

Salut

Ortega donarà 47 milions per a aparells oncològics

La Fundació Amancio Ortega donarà 47 milions d'euros per a la compra de 61 aparells d'alta tecnologia contra el càncer que es repartiran entre els hospitals públics catalans. Els nous equipaments arribaran de forma progressiva als centres a partir del 2018. Dels 47 milions, 37 serviran per renovar 18 acceleradors lineals i la resta, per substituir 43 mamògrafs digitals. El conveni el van signar ahir el conseller de Salut, Antoni Comín, el director del CatSalut, David Elvira, i la vicepresidenta primera de la fundació i esposa del magnat, Flora Pérez, en presència del president Puigdemont.

Els hospitals on se situaran els nous acceleradors lineals són: Vall d'Hebron (3), Sant Pau(3), Clínic (3), ICO Badalona (2), ICO Hospitalet de Llobregat (2), Consorci Sanitari de Terrassa (1), a la regió sanitària de Barcelona, ICO Girona (2), Hospital Universitari Arnau de Vilanova (1) i Hospital de la Santa Creu de Tortosa (1).

Pel que fa als nous mamògrafs, dos dels nous aparells aniran a Vielha i Tremp, dos a Lleida, tres a les Terres de l'Ebre (Amposta, Tortosa i Móra d'Ebre), tres a Tarragona, un a Reus, un al Vendrell, tres a les comarques de Girona (Figueres, Santa Caterina de Salt i Trueta), dos a Manresa, un a Vic, un a Berga, 17 a hospitals de l'àmbit metropolità i set més a centres d'atenció primària de la mateixa regió sanitària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia