Societat

Catifes florals a Gràcia pel bicentenari de la festa major

La Fundació Festa Major de Gràcia organitza avui, en el marc dels actes per commemorar el bicentenari de les populars festes, una jornada festiva i participativa en què es confeccionaran dues catifes florals a les places Virreina i de la Vila.

L’acció, liderada per la Federació Catalana de Catifaires, vol, segons els organitzadors, que festers i membres de les colles de cultura de Gràcia treballin colze a colze per engalanar les dues places, seguint les indicacions i els plànols tradicionals, però amb acabats més actuals que connectin el passat amb el present reivindicant la festa major de Gràcia i els seus 200 anys d’història.

Els treballs començaran a les vuit del matí i el muntatge de catifes a les places s’allargarà fins a les dues de la tarda. Un cop acabats, els participants faran un dinar popular i les catifes es podran veure fins a les set de la tarda, hora en què començarà la cercavila de la desfeta i la batalla de flors.

Els organitzadors volen retre homenatge a aquest origen vegetal fent un intercanvi amb dues manifestacions de la cultura popular catalana com són les enramades i les catifes florals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia