Societat

‘Posem en valor el passat de Lloret de Mar’ diu Orobitg

El regidor de Promoció Econòmica considera que l’èxit de la Fira dels Americanos permet potenciar la personalitat de la ciutat que queda amagada per la imatge turística del municipi

L’èxit dels tres dies de la Fira dels Americanos que ha viscut Lloret de Mar aquest passat cap de setmana, confirma segons el regidor de promoció econòmica, Jordi Orobitg, que l’aposta per potenciar aquest esdeveniment, no només pel seu aspecte cultural sinó pel valor afegit que aporta des del punt de vista econòmic, està donant fruits. “Malgrat la calor, l’afluència que hem vist aquest tres dies, especialment a final de tarda a l’espai del mercat i a la plaça de la vila, és molt positiva”, diu el regidor. A l’espera d’un balanç més definitiu, Orobitg confia que s’aconseguirà l’objectiu d’arribar als 20.000 habitants per aquesta setena edició de la fira, superant l’afluència de les edicions anteriors.

Ja fa uns cinc anys que el municipi ha anat apostant per incrementar l’oferta de grups que actuen en aquesta fira i enguany la programació ha fet un salt qualitatiu i internacional amb grups cubans de primera línia com l’orquestra Salsa Reyes o Angel Yos i la Mecánica Loca -un dels grups europeus de música cubana de més prestigi-, que han permès sumar més afluència.

El regidor també recalca que l’impacte d’aquesta fira no es limita als tres dies de la programació, perquè del que es tracta és de promoure un valor patrimonial que a vegades queda amagat per la imatge de municipi turístic. “Tenim una ciutat amb personalitat, i la força econòmica que ha tingut Lloret a través de les relacions comercials amb Cuba, és un aspecte d’aquesta personalitat massa desconeguda i que ens pot aportar un valor afegit a nivell d’imatge i d’economia” recalca el regidor. Un aspecte que lamenta Orobitg és que, entre tots, no hagin estat capaços de mantenir el patrimoni arquitectònic indiano de la ciutat; tot i així considera que les rutes, visites guiades en espais com la Casa-Museu de Can Font, i les conferències que s’han organitzat aquests dies en el marc de la Fira, contribueixen a promoure aquest patrimoni.

LA FRASE

La Fira dels Americanos, no és només cultura, ens dona un valor afegit a nivell economic.
Jordi Orobitg
Regidor de promoció econòmica de Lloret de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona