Societat

castells

De fredes i de calentes

Els Minyons fan el 3 de 9 i ensopeguen amb el 4 de 9. Els Castellers de Barcelona estrenen el 4 de 9, però cau el 3 de 9

La calor, a voltes asfixiant, va marcar la jornada castellera del cap de setmana, que en va deixar de fredes i també de calentes. A totes les places, els llocs amb ombra eren els més buscats. “En alguns moments, ha estat absolutament insuportable, perquè el sol ens petava de ple al mig de la plaça”, es queixava Pol Càmara, dels Capgrossos de Mataró, la colla que ahir, per primera vegada, actuava a la plaça de l’Església de Cornellà de Llobregat.

Els Minyons van encapçalar un any més el cartell de la tradicional diada de Corpus, una cita que serveix per mesurar l’estat de la colla quan falten pocs dies per al seu primer gran compromís de l’any: la diada de la festa major de Terrassa, el 2 de juliol. I la veritat és que les sensacions són molt bones tant pel que fa a l’estructura del tres com a la de cinc. I és que el 3 de 9 i el 5 de 8 que els terrassencs estan exhibint en aquest primer tram del curs, i que ahir van tornar a descarregar amb seguretat i maneres més que notables, confirmen la progressió espectacular de la colla, que ha refet els troncs amb cares noves i en un temps rècord. “Avui, els castellers estan molt més ben preparats físicament i tècnicament que abans”, em deia un camisa gastada dels Minyons.

En aquestes circumstàncies, els malves jugaran a màxims per la festa major. Llàstima, però, que el 4 de 9 se’ls entravessés de manera imprevista. Així, després d’un primer intent mal agafat que es va haver de desmuntar, la segona temptativa va caure tot just començar i sense cap avís previ. Els Minyons van acabar l’actuació amb el pilar de 6.

Els Capgrossos de Mataró van confirmar el seu domini amb el 3 de 9, en una jornada pel que fa a la resta tranquil·la que els mataronins van despatxar amb el 4 de 8 i el 7 de 8. Els Castellers de Cornellà van tenir en el 5 de 7 el seu millor castell.

Barcelona apunta alt

Paral·lelament, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, s’hi feia la diada del 48è aniversari d’uns Castellers de Barcelona que apunten alt. Fa una setmana, la colla estrenava el 3 de 9 i ahir va fer el mateix amb el 4 de 9, executat amb determinació i amb el concurs d’una canalla molt valenta. Tan valenta que, en la tercera ronda i després de caure del 3 de 9 (i ja venien d’un primer intent desmuntat), sol·licitava de tornar-hi, segons comentaven components de la colla.

Els camises vermelles havien obert plaça repetint el 5 de 8, preciós, que ja havien fet el dia abans en l’actuació de vigília. Possiblement, ahir, l’esforç acumulat i la xafogor els van acabar passant factura en l’últim castell. Caiguda accidental.

L’objectiu dels Xiquets de Tarragona era, per la seva banda, estrenar el 4 de 8 amb l’agulla, i el van completar en primera ronda. La progressió dels matalassers és l’adequada i està molt ben calculada. Els Castellers de Sabadell van sortir de plaça amb el 2 de 8 descarregat.

També a Barcelona, a les Corts, els Castellers de Sants descarregaven el seu primer castell de 9 de l’any. Va ser un 3 de 9 molt ben defensat per uns borinots que, a mesura que els troncs renovats agafen confiança, es van situant on els pertoca. Els Nens del Vendrell i els Marrecs de Salt van descarregar del 2 de 8 (el segon dels vendrellencs i el quart dels gironins). Per cert, aquest cop els Marrecs el van haver de treballar més del compte. I això és bo, perquè enforteix el caràcter.

CORNELLÀ, PL. DE L’ESGLÉSIA

Minyons de Terrassa:
3/9f, id4/9f, i4/9f, 5/8, P/6
Capgrossos de Mataró:
4/8, 3/9f, 7/8, vano de 5
Castellers de Cornellà:
5/7, 4/7, 3/7, P/5
Altres actuacions

Dissabte, 17 de juny

Barcelona

Castellers de Barcelona:

5/8, 3/8, 4/8, vano de 5

Castellers de Santpedor:

3/6a, 3/6, 2/6, 2P/4

Castellers del Prat:

3/6, 4/6, 3/6a, 2P/4

Reus

Xiquets de Reus:

3/8, 2/8f, 4/8, P/7f(c)

Castellers de la Vila de Gràcia:

3/8, 7/8, 4/8, vano de 5

Castellers de Sant Cugat:

3/8, 4/8, 2/7, P/6

Vilafranca del Penedès

Castellers de Vilafranca:

3/7s, 3/8, 2/8f, 4/8, 5/7, 2P/5

Tarragona

Sant Pere i Sant Pau:

2/7, 3/8, 5/7, P/6



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia