Societat

Municipal

Pineda anuncia una platja per a gossos oberta tot l’any

L’indret, que tot just s’està senyalitzant, s’ubicarà al barri del Poblenou i ocuparà uns 100 metres lineals

El municipi respon a una demanda ciutadana creixent i l’espai serà d’accés lliure

La moda d’habilitar platges per a gossos es dispara aquest estiu al Maresme. Si la d’Arenys de Mar ja és una realitat i la del Masnou està previst que es posi en marxa a mitjans d’aquest mes, ara és Pineda de Mar qui ha anunciat que també tindrà un tram de platja destinat als animals de companyia que començarà a funcionar d’aquí a pocs dies. L’espai, on tot just s’estan instal·lant les tanques, tindrà uns 100 metres lineals i s’habilitarà al barri del Poblenou, davant mateix del càmping Caballo de Mar. A més, serà un lloc obert els 365 dies, sense restriccions d’horaris i, en un principi, d’accés lliure per a tothom, tant pels propietaris de gossos de Pineda com per la resta de gent de municipis que s’hi vulguin apropar. Fet que pot provocar un efecte crida important. “Donem sortida a una demanda creixent dels ciutadans que han respost massivament a l’anunci”, explica l’alcalde, Xavier Amor (PSC). Tot i això, des del consistori esperen que no hi hagi un efecte crida i que l’experiència acumuli més inconvenients que no pas avantatges. “Farem balanç a final de temporada per veure si el funcionament ha estat el correcte”, apunta Amor. En aquest sentit, per afavorir la convivència s’instal·laran rètols informatius amb les normes que cal complir “i s’instal·laran més papereres i s’intensificarà la neteja en aquest tram”.

Bandera blava

L’experiència de permetre l’accés de gossos a la platja durant l’estiu li va sortir cara a Pineda. L’any 2015 va posar en marxa una experiència pilot en la qual els animals podien passejar per la sorra en horari restrictiu de sis a vuit del matí. La iniciativa va suposar que la platja dels Pescadors perdés la bandera blava. Un cop va prohibir l’accés dels gossos, l’any passat, va recuperar el guardó i va afegir una segona bandera a la platja de la Riera. L’estiu passat, però, els animals ja van poder anar a la platja del Poblenou sense cap problema.

LA FRASE

Donem sortida a una demanda dels ciutadans, que han respost massivament a l’anunci
Xavier Amor (PSC)
alcalde de pineda de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia