Societat

festes i tradicions

campanya antiagressions

Mataró activa una campanya contra les agressions sexistes

Es posarà en marxa per Les Santes però es vol traslladar la resta de l’any a la zona d’oci i en altres esdeveniments festius

Durant la festa major s’instal·larà un punt informatiu al parc

Mataró vol ser una ciutat lliure d’agressions sexistes. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha iniciat una campanya que porta per títol No és no, cap agressió sexista! La iniciativa es posarà en marxa per aquesta edició de Les Santes, la festa major de la ciutat, però des del consistori ja s’ha anunciat que s’estendrà la resta de l’any per la zona d’oci i durant altres esdeveniments festius. En el cas de Les Santes, del 25 al 29 de juliol s’instal·larà un punt informatiu al parc Central, des de les deu de la nit fins a les quatre de la matinada, per atendre les demandes relatives al tema, donar informació i respostes i derivar a altres organismes si correspon.

De manera paral·lela, s’està elaborant un protocol específic per detectar agressions sexistes que reculli els diferents tipus d’agressions i com han d’actuar en cada cas els diversos agents implicats. Aquest document, que es realitzarà amb la col·laboració de la Diputació, serà un annex del protocol per a l’abordatge integral de les violències masclistes. A més, també es distribuiran dues-centes xapes i cinc mil pamflets, entre d’altres, amb recomanacions i informació sobre aquest tema.

L’Ajuntament va indicar que l’objectiu d’aquesta campanya –impulsada des del Servei d’Igualtat i Ciutadania a través del Centre per a la Igualtat i Recursos a les Dones (CIRD)– és sensibilitzar sobre el sexisme en espais de lleure, especialment en activitats d’oci nocturn i a favor d’unes relacions lliures, respectuoses i igualitàries. La iniciativa vol treballar en contra de les agressions sexistes, racistes i LGTBI-fòbiques. La campanya s’adreça a tota la ciutadania perquè s’impliqui en la construcció de la igualtat entre dones i homes i tingui una actitud activa enfront de les agressions i els comportaments sexistes.

La regidora d’Igualtat, Marisa Merchan (PSC), va recordar que s’han fet accions formatives durant els mesos de maig i juny a la policia local, als cossos de seguretat i al personal tècnic dels diversos serveis de l’Ajuntament sobre aquest àmbit. La regidora també va explicar que, a hores d’ara, no hi ha dades que indiquin que en anteriors edicions de Les Santes hi hagi hagut cap agressió d’aquest tipus, però va admetre que “això no vol dir que no passin aquests fets”. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez (CiU), va voler incidir en el fet que “les campanyes no s’han de posar en marxa a conseqüència de coses que passin”, apel·lant al caràcter preventiu de la mesura. El titular de Cultura va recordar d’altres iniciatives que s’han impulsat per fer més segura la festa, com el Desvetlla’t Bé o la contraprogramació per desmassificar el Desvetllament.

LA XIFRA

5.000
pamflets
s’han editat a Mataró amb consells i informació per actuar davant les agressions sexistes per Les Santes.

Polèmica per un anunci

Aquests dies s’ha produït una polèmica arran d’un anunci que ahir encara penjava en alguns fanals dels carrers de Mataró. Al costat d’una banderola amb icones de la festa major es veia una publicitat que promovia les operacions d’augment de pit d’una clínica estètica amb la foto d’una dona en roba interior. Va ser precisament la regidora d’Igualtat qui ho va denunciar a través de les xarxes socials definint l’anunci de “masclista i indigne” i demanant-ne la retirada. En declaracions posteriors, la regidora va qualificar de “lapsus” l’edició d’aquesta publicitat i va considerar que “el millor de tot és que es podrà esmenar”. Merchan va explicar que l’anunci se substituirà per un altre de la mateixa empresa. Al seu torn, el regidor de Cultura va especificar que aquesta publicitat estava impresa a trenta banderoles i va reconèixer l’error dient que “no és una imatge adequada per Santes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia