Societat

Conflicte laboral al Prat

El govern espanyol comença a desplegar el dispositiu de la Guàrdia Civil al Prat

El ministre de Foment informa que ja “hi ha efectius” de la Guàrdia Civil que “s’estan desplaçant” a l’aeroport procedents d’altres territoris de l’Estat

Íñigo de la Serna avisa els treballadors d’Eulen és “l’última oportunitat” que tenen per “votar de forma favorable a la mediació”

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat aquest dissabte al matí que “ja s’ha posat en marxa” el dispositiu de la Guàrdia Civil per “reforçar les línies de control” a l’aeroport de Barcelona, si es mantingués la vaga indefinida de 24 hores prevista a partir de dilluns que ve. De la Serna, ha destacat que després que ahir es demanés a l’Institut Armat que iniciés els preparatius del dispositiu, aquest ja està en marxa i “hi ha efectius” de la Guàrdia Civil que “s’estan desplaçant” a l’aeroport del Prat, procedents d’altres territoris de l’Estat.

En relació amb el dispositiu, De la Serna ha explicat que serà avaluat de manera que, si en els primers dies de vaga s’aprecia que és insuficient, “es reforçarà en la mesura que calgui” perquè no es produeixin problemes de seguretat i d’ordre públic.

Per tant, el ministre ha remarcat que l’assemblea que celebraran demà els treballadors d’Eulen és “l’última oportunitat” que tenen per “votar de forma favorable a la mediació”. A més, De la Serna ha anunciat que el govern espanyol ja ha posat en marxa el procediment per al laude arbitral obligatori.

Segons ha precisat, serà l’executiu de Mariano Rajoy el que determini aquest procediment per establir un àrbitre que digui, amb caràcter vinculant per a les parts, quines són les condicions laborals per als treballadors.

De la Serna ha declarat que confia en la responsabilitat dels treballadors, però ha emfatitzat que el seu govern “mai permetrà que milions d’espanyols estan subjectes a decisions i postures intransigents d’uns pocs”.

També ha llançat un “missatge clar i contundent” de què els procediments ja s’han iniciat i que a l’executiu no li “tremolarà la mà” a l’hora d’aplicar, en el marc de la legalitat vigent, “el que calgui” per garantir la seguretat pública i l’ordre a l’entorn d ’una infraestructura estratègica per al conjunt del país, com és l’aeroport del Prat.

A més, De la Serna confia en què “altres sindicats” puguin fer “entrar en raó” al comitè de vaga per a “que estableixi un sistema perquè els treballadors puguin acceptar unes condicions que són favorables”, perquè, segons destaca el ministre, “d’una altra manera ja no hi ha marge de negociació”.

I és que, De la Serna s’ha mostrat “indignat” després que “alguns sindicats” hagin denunciat que no s’havia convocat a molts treballadors a l’assemblea d’ahir i que no se’ls havia explicat el “joc de les caixes” per votar que el comitè de vaga s’havia “inventat”.

El ministre ha afirmat que les paraules del comitè de vaga instant als treballadors a “provocar el major dany possible generant grans cues” són “terribles”; i, que l’”espectacle que es va muntar” a l’assemblea d’ahir habilitant caixes amb diferents increments salarials va ser “esperpèntic”.

Finalment, De la Serna no creu que aquest conflicte vagi a estendre’s a altres infraestructures de transports, perquè, segons remarca, per a les negociacions de les condicions laborals i salarials en el conjunt del sector serveis, i en especial en els serveis de caràcter estratègic, el marc adequat és la taula sectorial a nivell nacional. Segons la seva opinió, no té sentit que les condicions se’n vagin establint en diferents infraestructures, ja siguin aeroports o d’un altre tipus de transport.

Per tant, De la Serna comenta que la voluntat del govern espanyol és convocar aquesta taula sectorial i iniciar un procés amb els sindicats per avançar en l’establiment d’unes condicions laborals “raonables”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia