Societat

Festes i tradicions

Gràcia ultima els treballs per a la festa bicentenària

Els veïns enllesteixen els preparatius aquest cap de setmana després de disset mesos de feina

Es recupera el guarniment del carrer Gran i hi haurà decoració dedicada a King Kong i a la Revolució Soviètica

Els integrants de la Fundació Festa Major de Gràcia i una munió de veïns i veïnes ultimen els preparatius per a la festa major del barri, que enguany serà una de les més especials, perquè coincideix amb el bicentenari. L’activitat a la vila barcelonina aquest cap de setmana és frenètica, ja que tothom es bolca a enllestir els preparatius, tant els guarniments dels carrers com tota la logística, perquè tot estigui a punt dimarts, dia 15, per a l’inici de la festa, si bé demà ja tindrà lloc el pregó.

Les festes seguiran un programa elaborat a partir de més de 120 propostes veïnals recollides des del mes de març de l’any passat. Aquest cap de setmana, doncs, culmina una feixuga tasca de disset mesos de preparació del bicentenari, amb motiu del qual es recupera el guarniment de l’icònic carrer Gran, decorat per últim cop fa set dècades. Ahir se n’enllestia el guarniment, dissenyat per escoles i instituts del barri.

Aquest any, 22 trams competiran per tenir el millor guarniment als ulls del jurat. Els veïns i veïnes asseguraven ahir que tot estarà a punt i que s’hi dediquen amb la mateixa intensitat que en les altres edicions, si bé no amaguen que el bicentenari ha fet que hi posessin un plus de recursos, enginy i dedicació. Així ho indica també Josep Maria Contel, cap de comunicació de la fundació: “Tothom està intentant anar més enllà, elaborant guarniments més conceptuals i esforçant-se perquè a la nit llueixin encara més.” Sense oblidar la petició unànime que fan tots els veïns consultats: que es respectin els guarniments i que no es facin bretolades.

Passejar pel barri de Gràcia aquest cap de setmana, amb les vies tallades al trànsit perquè els veïns hi puguin treballar, permet veure com es modelen els carrers en funció de la temàtica escollida. Mentre a Fraternitat de Baix comencen a preparar el seu King Kong gegant, el carrer de la Llibertat es transforma en un infern i Progrés recorda el centenari de la Revolució Soviètica. No hi falten els populars caçafantasmes del carrer Puigmartí ni el happy flower dels hippies de Providència. Destaquen també els invents de Leonardo Da Vinci instal·lats a Tordera. I moltes altres decoracions i sorpreses que es reserven per a última hora, sempre mirant al cel perquè la pluja no malmeti la feina.

En aquesta edició, els visitants no només gaudiran dels habituals decorats dels carrers, sinó que també s’incorporaran cartells amb codis QR en 70 punts del barri que es podran escanejar amb el mòbil per descobrir com era aquell tram temps enrere. Gràcia ja està preparada per a un bicentenari que la fundació assegura que “tothom recordarà”.

LA XIFRA

22
trams
competiran per tenir el millor guarniment als ulls del jurat de la festa major de Gràcia.

Carrers de sentit únic i reforços en neteja i seguretat

Per quart any seguit, s’aplicarà un pla d’itinerari recomanat. Això implica que, en moments de màxima afluència i per guanyar fluïdesa, els carrers guarnits seran de sentit únic. Els preparatius per a la festa gracienca inclouen un dispositiu organitzatiu d’autoprotecció coordinat per la fundació organitzadora i els bombers, així com reforços en seguretat i neteja. Hi haurà un dispositiu policial específic amb agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, i cada dia 215 persones treballaran en el dispositiu de neteja, fet que suposa un increment d’un 125% respecte al servei habitual. El consistori instal·larà 1.750 papereres de cartró i 115 cabines sanitàries, onze més que l’any passat. El metro funcionarà tota la nit de divendres a dissabte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia