Societat

seguretat

alerta terrorista

Falsa alarma terrorista a la Sagrada Família

Operació al voltant del temple per les sospites d’una furgoneta

Els Mossos van confinar els veïns de nou illes

Falsa alarma terrorista, ahir al vespre, al voltant de la Sagrada Família de Barcelona. Els Mossos d’Esquadra van desplegar el dispositiu antiterrorista arran dels moviments sospitosos dels ocupants d’una furgoneta que estava aparcada a la cantonada dels carrers Provença i Sardenya. No hi va haver cap detenció, tot i l’espectacularitat del dispositiu, que va obligar a tancar els accessos a la basílica i a l’estació del metro, i a confinar a casa o a l’interior dels comerços els veïns i clients de nou illes de l’Eixample.

La policia catalana va desplegar el dispositiu antiterrorista a quarts de nou del vespre. Les maniobres sospitoses d’una furgoneta de color blau i dels seus dos ocupants van obligar els agents que els havien aturat a activar el protocol antiterrorista. Aquest fet va implicar, a banda de la retenció dels dos ocupants, el tancament de l’estació del metro de les línies 2 i 5, i també el confinament a nou illes. La tercera part de l’operació va ser el desplegament dels agents dels Tedax encarregats de comprovar l’existència d’explosius a la furgoneta. El material sospitós del vehicle va resultar ser una falsa alarma, així com els seus dos ocupants.

L’operació es va tancar sense cap detingut i amb la Guàrdia Urbana analitzant si calia incoar alguna sanció al conductor per comportament perillós, ja que semblava que hauria pogut circular contra direcció.

Interior ja havia desplegat ahir un dispositiu d’alerta a altres llocs del país, arran de l’avís a les policies europees de la possibilitat que cinc terroristes gihadistes preparessin un atemptat de manera imminent. L’alerta del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat va generar controls exhaustius ahir a la tarda a l’autopista AP-7 i el reforç de la seguretat en espais públics i estacions ja durant tot el dia. El fet que la publicació de propaganda gihadista Rumiyah publiqués fa uns dies un seguit d’informacions sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils va fer activar l’emergència a la més mínima sospita.

El cos dels Mossos d’Esquadra ja preveia muntar controls aleatoris abans dels atemptats del 17 d’agost. Se n’havien fet abans dels atacs gihadistes i, òbviament, aquella tarda i durant els dies posteriors.

2

LES XIFRES

2
hores va durar el desplegament al barri de la Sagrada Família, a partir de quarts de vuit.
9
illes de l’Eixample van quedar confinades pel desplegament. No s’hi podia entrar ni se’n podia sortir.
3
macrocontrols havien muntat ja ahir a la tarda els agents en autopistes de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia