Societat

setge a l'1-O

concentracions

Una manifestació d’estudiants talla l’Avinguda Diagonal

Els consells d’estudiants de les universitats catalanes i moviments socials universitaris proposen pactar una “aturada general indefinida i unitària” a favor de l’1-O

Una manifestació d’estudiants talla des de les onze del matí el trànsit a l’Avinguda Diagonal en protesta pel dispositiu de la Guàrdia Civil al llarg del dia d’ahir dimecres i a favor del referèndum. Segons ha informat la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’acció ha començat a l’alçada del carrer González Tablas i causa afectacions en el servei del Tram, concretament a les parades de la Zona Universitària i a Maria Cristina. Com a servei alternatiu al Tram, l’empresa suggereix agafar la línia 3 de metro.

De fet, els consells d’estudiants de les universitats catalanes i moviments socials universitaris han mostrat el seu suport a la Generalitat i al dret a decidir, i han proposat pactar una “aturada general indefinida i unitària” a les universitats, amb tota la comunitat implicada.

Han considerat que les actuacions d’aquest dimecres vulneren “principis fonamentals de la democràcia, basats en la separació de poders, les llibertats civils i la sobirania popular”, i han afirmat que les universitats catalanes no poden restar al marge del debat, ha informat el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (Ceucat) en un comunicat.

Per això, han proposat pactar una aturada general indefinida amb tota la comunitat universitària implicada que contribueixi “a generar una mobilització social històrica”. També demanen instar el govern espanyol que “abandoni les actituds repressives pròpies d’una altra època”, reivindiquen la celebració d’un referèndum com a única via possible i garantir que totes les actuacions que es duguin a terme siguin pacífiques i cíviques.

S’han adherit a la declaració el Ceucat; els consells d’estudiants de la UB, UAB, UPF, UPC, UdG, UdL i URV; el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya; el Consell de la Joventut de Catalunya, i l’Associació d’Estudiants Progressistes.

També el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans; la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya; l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya; Universitats per la República; Arran; Joventut Comunista de Catalunya; Joventut Nacionalista de Catalunya, i Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia