Societat

tribunals

detenció per estafa

Tres detinguts per frau: compraven productes ‘gourmet’ com si fos gelatina per a gent gran

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes d’entre 48 i 59 anys com a presumptes autors de delictes de malversació de cabals públics i falsificació documental per haver expedit factures falses i beneficiar-se així de productes exclusius, segons ha informat aquest dijous el cos en un comunicat.

La investigació va començar a l’agost, després que l’Ajuntament de Tortosa (Tarragona) denunciés a la Fiscalia un possible frau en un centre sociosanitari municipal i el Jutjat d’Instrucció 1 de la localitat assumís la tutela del cas.

Els Mossos van constatar que un dels investigats, que treballava de comercial d’una empresa de distribució alimentària, servia vi, cava i altres productes gourmet que facturava periòdicament al centre sanitari -canviant el concepte dels albarans per altres aliments com a gelatina- però que lliurava a un treballador de la institució que, al seu torn, els hi repartia amb un superior per a consum particular.

Els investigadors estimen en 45.000 euros el total defraudat en cinc anys mitjançant aquesta pràctica, que també implicava la gerent de l’empresa distribuïdora, que està citada com a investigada.

Després de les perquisicions, els Mossos van detenir el passat 11 d’octubre el treballador de l’hospital i el comercial, i el dia 27 un membre de la junta directiva, tots de nacionalitat espanyola i veïns de Lleida, Tortosa i Xerta (Tarragona).

Els detinguts han quedat en llibertat després de declarar en seu policial a l’espera de presentar-se davant el jutge mentre la Policia catalana mira d’esbrinar si la pràctica s’ha repetit amb altres proveïdors del centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia