Societat

mobilitzacions pels presos

vandalisme

Ratllen a Berga els cotxes de manifestants a Barcelona

L’ANC local denuncia els fets i condemna “qualsevol tipus de violència”

Els vehicles estaven aparcats a l’avinguda Catalunya, punt de sortida i arribada dels autobusos que van anar a la mobilització

Diversos berguedans que van anar a la manifestació de dissabte a Barcelona amb els autobusos organitzats per l’ANC de Berga es van trobar els seus vehicles ratllats quan van tornar a Berga. Uns vàndals van atacar la carrosseria dels cotxes que estaven aparcats a l’avinguda Catalunya de Berga, el punt de sortida i arribada dels busos, al costat del supermercat Carrefour. L’assemblea local ho va denunciar en un comunicat en què també felicita els participants d’una mobilització “pacífica, democràtica i cívica”.

Per tal de col·laborar en la recerca dels responsables, l’ANC de Berga va adjuntar la fotografia d’un dels cotxes ratllats. Tanmateix, l’entitat independentista lamenta els fets i reitera la convicció que els ocupants dels onze busos que van sortir de Berga volien aconseguir els seus objectius “sense malmetre la convivència”. Per això, condemnen “qualsevol tipus de violència”.

Més de 600 persones

La resposta dels berguedans a la manifestació de Barcelona va ser massiva. A banda dels vehicles privats, fins a onze autocars van sortir des de Berga per traslladar centenars de persones a la Ciutat Comtal. Un altre bus va sortir de Gironella i un altre, des de l’Alt Berguedà. A banda, un monovolum ple de berguedans va sortir des del nord per donar resposta a les persones que també volien baixar en bus, però s’havien quedat sense places.

LA XIFRA

11
autobusos
van sortir des del punt de Berga on hores més tard apareixerien ratllades en diversos vehicles particulars.

Tres ultres agredeixen un veí del Bages

Un veí de Castellgalí, al Bages, va ser agredit diumenge per tres ultres que tornaven de la manifestació espanyolista de Manresa, que va ser organitzada per Hermanos Cruzados amb el suport del col·lectiu d’extrema dreta Somatemps. En la manifestació hi van participar unes 500 persones, que, en general, no van causar grans aldarulls. Tot i això, a la sortida, tres dels manifestants van parar a Castellgalí, al bar Salom, on, segons ha explicat a l’ACN el propietari, van entrar amb banderes espanyoles. L’amo els va demanar que deixessin les banderes fora del bar i els joves el van insultar. També van agredir un client, a qui van fer una ferida al pòmul de poca gravetat. Va ser atès a l’hospital de Manresa. Els Mossos s’hi van personar, però ja no van trobar els agressors. Els busquen per prendre’ls declaració. El propietari del bar ho ha denunciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia