Educació

Educació

Programa Robots1 durant el curs 2017/2018

Dimensions que enganxen

Una quinzena de centres treballen la robòtica i l’emprenedoria a l’aula d’informàtica

Els alumnes de l’escola Doctor Carulla d’Arbúcies creen peces amb una impressora 3D

Un miler d’euros ha costat el material a la direcció de l’escola Carulla d’Arbúcies per participar en el programa Robots1, coordinat pel Centre de Recursos Pedagògics 1 de la Selva. Hi han col·laborat les famílies, l’Ajuntament i l’empresa de carrosseria Indcar; les peces gestades al centre, com ara un avet o una estrella, ja han sortit del forn.

Del centre d’Arbúcies, tres docents, incloent-hi la directora, Laura Masferrer, s’han format per impartir classes de llenguatge de codi i programació en impressores 3D i, més endavant, robòtica. “La impressió 3D enganxa molt.” Amb un programa, la impressora fa imprimir cilindres, esferes,... “tot són coses petites”. La impressora va “imprimint per capes, fins que la figura agafa volum”, diu la directora. En cada sessió d’informàtica prenen part una desena d’alumnes. “La gràcia és que els tutors la facin servir.”

Més endavant, els robots

A l’escola ja treballen el llenguatge computacional en hores d’informàtica a través de la pàgina web code.org. En el futur treballaran amb el programari Scratch per controlar i programar els robots. Segons explica la directora del Carulla, la robòtica permet desenvolupar “la intel·ligència logicomatemàtica i la intel·ligència visual espacial a banda d’activitats de resolució de problemes, raonament lògic, construcció i programació”.

Paco Samblas, director del centre de recursos pedagògics de la Selva1, explica com va sorgir el programa. “És una demanda de formació de la zona [mestres i equips directius]. Dotem els centres de robots senzills i dues impressores 3D, que van voltant per les escoles, i els mestres es formen. Els robots segueixen línies o encenen uns llums [en el futur]”. Les escoles al Robots 1 són: Gaspart de Queralt (Amer), Dr. Carulla (Arbúcies), Pompeu Fabra i Fedac (Anglès), Sant Esteve (Caldes), Juncadella (la Cellera), Mare de Déu dels Socors (Hostalric), Sant Josep i Guilleries (St. Hilari), Sant Salvador d’Horta, Castell de Farners i La Salle (Santa Coloma) i Els Estanys (Sils).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia