Societat

festes i tradicions

El Mercat Medieval omple el nucli antic de Vic, el primer dia

Milers de visitants desafien les baixes temperatures per fer un salt en el temps

La fira d’Espinelves també fa el ple

Tot i les gèlides temperatures matinals d’aquests dies, el Mercat Medieval de Vic va omplir ahir els carrers del nucli antic de la ciutat coincidint amb el primer dia de fira. Segons el regidor de Fires i Mercats de Vic, Benjamí Dòniga, “milers de persones” van visitar la capital d’Osona i els carrers del centre van bullir d’activitat especialment al migdia. “El primer tren de Barcelona ha vingut carregat de gent, era un bon indicatiu que la gent tenia ganes de sortir. I hi ha hagut moments que als carrers més estrets hi havia gent parada, esperant per poder passar”, relatava Dòniga.

Aquesta edició és una de les més extenses que permet el calendari i el mercat es podrà visitar fins aquest diumenge. Els visitants hi troben 354 expositors, principalment de productes d’alimentació i artesania, la majoria de Catalunya però també provinents de diferents punts de l’Estat espanyol.

Un dels punts que atrauen més públic és el campament medieval, situat a la zona de les Adoberies. S’hi recrea l’ambient i els costums de fa una desena de segles enrere. Allà s’hi fan demostracions d’oficis antics (talla de fusta, pergamí, vidriers, treball amb forja...) però també d’activitats pròpies de l’època, com ara la lluita. També hi ha una mostra de productes agroalimentaris de la comarca d’Osona.

A banda de passejar pels carrers decorats per a l’ocasió i animats amb cercaviles, dansaires i músics, un dels grans atractius és l’espectacle teatral L’assalt de l’Altarriba, que es fa en diferents localitzacions de la ciutat i amb representacions diverses durant el dia. Precisament, una de les novetats més importants del mercat d’aquest any és la incorporació de quatre nous escenaris; en total n’hi ha nou, des de la Casa Prat fins a la recuperació de la Casa de la Convalescència.

Un altre pol d’atracció turística d’Osona durant aquest pont és la Fira de l’Avet d’Espinelves, que arriba a la trenta-setena edició. A més de poder-hi adquirir exemplars de les varietats d’avets típiques de la zona –el masjoani i el Picea excelsa–, els carrers del nucli són també un gran aparador de parades de productes artesans i típics de Nadal. Com a cita ineludible d’aquestes dates, la Fira de l’Avet espera igualar o superar els més de 80.000 visitants que l’any passat van acudir-hi, molts dels quals repeteixen atrets per l’entorn del Montseny-Guilleries.

LA DATA

10.12.17
és el dia
que s’acabaran tant el Mercat Medieval de Vic com la Fira de l’Avet d’Espinelves, dues cites prèvies al Nadal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona