Educació

EDUCACIÓ

Multa de 417 euros per al professor de Lleida que va dir als alumnes que l’homosexualitat era antinatural

La direcció general d’Igualtat va obrir un expedient per aquests fets i ha resolt que es va tractar d’una infracció lleu que vulnera els drets del col·lectiu LGTBI

La direcció general d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha mulat amb 417,34 euros el professor de l’Institut Gili i Gaya de Lleida que el passat mes de juny va dir durant una classe de Filosofia a alumnes de 4rt d’ESO que ser homosexual era antinatural.

Segons ha avançat el diari Segre i confirmat l’ACN a través de fonts del Departament, s’ha resolt l’expedient obert al professor aplicant-li una sanció administrativa per una “infracció lleu” que ha suposat la vulneració de la llei 11/2014 que garanteix els drets del col·lectiu LGTBI.

En concret, l’article 34 d’aquesta llei que considera una infracció portar a terme actes que comportin aïllament, rebuig o menyspreu públic, notori i explícit de persones a causa de l’orientació sexual, identitat, o expressió de gènere.

Les paraules d’aquest professor, que van ser enregistrades a través d’un telèfon mòbil, van tenir el seu origen en un debat sobre l’amor i el professor en qüestió s’hi va referir només en la relació afectiva entre un home i una dona.

Un alumne li va preguntar sobre l’amor entre persones de mateix sexe i va ser aleshores quan el professor li va respondre que l’homosexualitat era antinatural i ho va comparar amb ser coix o borni. També va dir que l’homosexualitat no hauria d’existir i que s’està imposant la creença que cal respectar els homosexuals.

Els comentaris van generar protestes entre els alumnes, que van abandonar l’aula, i també una allau de reaccions i concentracions de rebuig per part de diverses associacions i estaments com Colors de Ponent, que va interposar la denúncia davant la direcció general d’Igualtat. El professor, de 64 anys, va acceptar les irregularitats que havia comès i va demanar perdó als estudiants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia