Societat

aeroports

el prat

El Prat arriba al rècord de 47 milions de passatgers

L’aeroport de Barcelona va tancar l’any 2017 amb uns registres de trànsit d’avions no assolits fins ara

El creixement del 7,1% durant l’any passat supera el de Madrid, que va créixer un 5,9%

El 2017 passarà a la història com el de més trànsit de l’aeroport del Prat de Barcelona, amb 47 milions de passatgers i 156.105 tones de mercaderies. Les dades positives sobre el trànsit aeroportuari, que no ha deixat de créixer mes rere mes en relació amb l’any 2016, són una injecció d’optimisme enmig del degoteig de dades econòmiques negatives que hi ha hagut després de l’1 d’octubre.

En termes relatius, els 47 milions de passatgers suposen un 7,1% d’increment en relació amb els 44 milions de l’any 2016, quan ja es va assolir un rècord. El creixement percentual supera d’un punt el de l’aeroport de Madrid, que amb 53,4 milions de passatgers durant l’any passat va créixer un 5,9% en relació amb el 2016.

Tant en l’apartat d’operacions com en el de mercaderies, els paràmetres de comparació amb Madrid són els mateixos. A Barajas hi ha més moviment en tots els aspectes però a Barcelona el creixement percentual és més gran. Pel que fa a moviments d’aeronaus, durant el 2017 se’n van arribar a produir 323.539, amb un creixement del 5,1% en relació amb l’any 2016.

En l’anàlisi més detallada de l’origen dels passatgers, els que ho han fet a bord de vols que procedien d’altres punts de l’estat han superat els 12,7 milions, amb un creixement del 7,7%, mentre que el trànsit internacional ha tingut un increment del 6,8% amb més de 34,5 milions de passatgers.

De l’any passat destaca el problema per la falta de personal de la Guàrdia Civil en el control de passaports i el conflicte laboral que van protagonitzar els treballadors d’Eulen durant l’estiu. Totes dues incidències van afectar la imatge de l’aeroport en provocar grans cues de passatgers als accessos.

Al marge del Prat, els dos altres grans aeroports de Catalunya, Girona i Reus, van créixer també durant el 2017 un 16,9% i un 25,1% respectivament. Per la seva part, l’aeròdrom de Sabadell va tenir 41.260 operacions.

LA XIFRA

34,5
milions
de passatgers que van arribar l’any passat al Prat ho van fer amb vols procedents de fora de l’Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia