Societat

La plataforma Resistim al Gòtic ocupa un edifici en protesta per l’especulació immobiliària

Lamenten “l’expulsió” del veïnat de la zona a causa de l’increment dels preus de lloguer

La plataforma Resistim al Gòtic ha fet pública aquest dissabte l’ocupació d’un edifici al barri Gòtic de Barcelona. Es tracta del número 3 del carrer del Correu Vell, una edificació, segons la plataforma, propietat des de fa un any d’un fons d’inversió “que va anar expulsant un a un a tots els veïns”. Així ho ha relatat a l’ACN Belén Fernández, de la plataforma Resistim al Gòtic, que ha denunciat l’especulació immobiliària que està patint el barri des de fa anys. En aquest sentit, Fernández ha dit que “des del 2011 la població empadronada ha baixat un 20%”, de manera que “la indústria turística i immobiliària està expulsant els veïns de tota la vida”. El bloc ocupat està format per nou pisos i dos locals i, segons ha dit Fernàndez, “hi havia veïns que feia més de 30 anys que hi vivien”. La plataforma ha organitzat activitats davant de l’edifici al llarg del dia per fer pública la situació.

L’ocupació del bloc del carrer del Correu Vell s’hauria fet aquesta setmana, tot i que la plataforma Resistim al Gòtic no ho ha fet públic fins aquest dissabte. L’edifici estava buit des de feia un any i, segons ha relatat Fernàndez, “l’empresa va anar fent fora tots els veïns d’un en un”.

Segons ha fet públic la plataforma, set veïnes del barri, una de les quals menor d’edat, ja han entrat a viure a l’edifici. Una d’elles és la Beatriz Riera, veïna del barri Gòtic de tota la vida. Segons ha relatat ella mateixa, Riera té una filla escolaritzada al barri, però “amb els lloguers que hi ha és impossible viure-hi”. Aquesta veïna ha dit que també ha provat de llogar una habitació però ha lamentat que “et demanen 500 euros per una habitació i això és una barbaritat tenint un sou de 800 euros”. Per això, Riera ha decidit “col·laborar” amb els veïns i “recuperar un edifici que va comprar un fons d’inversió”. “D’aquí uns anys si això segueix així no es podrà viure al barri”, ha lamentat.

La plataforma ha emès un comunicat on asseguren que des del 2014 el preu del metre quadrat al barri Gòtic “s’ha incrementat més d’un 39%”, un fet que “impossibilita qualsevol opció d’accedir a un habitatge per part del veïnat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar varietats autòctones resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla