Educació

El projecte d’El Gegant del Rec, de Salt, estarà llest d’aquí a dos mesos

L’Ajuntament ja ha vist l’avantprojecte per fer l’edifici definitiu de l’escola

El projecte per a l’edifici de l’escola El Gegant del Rec, de Salt, estarà llest d’aquí a uns dos mesos, segons va explicar el regidor d’Educació, Fermí Cunill, en el ple municipal d’aquest dilluns. A preguntes del regidor socialista Joan Martín sobre l’estat d’aquest projecte tan reivindicat, Cunill va detallar que ell ja va veure l’avantprojecte de l’edifici de l’escola en el transcurs d’una reunió al Departament d’Ensenyament, a Barcelona, i que ara, una vegada ja s’han comunicat les incidències i coses que caldria canviar a l’UTE encarregada de la seva redacció, s’està dins del termini perquè s’hi incorporin aquestes modificacions. “Compto que d’aquí a uns dos mesos tindrem el projecte definitiu”, va dir el regidor.

Un cop es tingui el projecte definitiu redactat, caldrà treure a licitació l’obra. El govern català ja va aprovar el juny passat destinar a l’execució d’aquestes obres un total de 4,1 milions d’euros.

El govern de la Generalitat va decidir a finals del 2016 desencallar la situació de l’escola, creada el setembre del 2004 en mòduls prefabricats o barracons. A través de l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat, el desembre del 2016 va treure a licitació la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior direcció d’obra del nou edifici, que es va adjudicar a principis de juny a la unió temporal d’empreses (UTE) formada pels despatxos d’Espinet-Ubach Arquitectes Associats i SIO2 Arch per un import de 220.000 euros sense IVA (262.860 amb IVA). Pocs dies després, a més, el consell de govern va aprovar la inversió de 4 milions per executar les obres un cop hi hagués el projecte fet.

La construcció de l’edifici de l’escola El Gegant del Rec és un projecte llargament reivindicat, ja que el centre es va crear ja fa més de tretze anys amb mòduls prefabricats. Al llarg de tot aquest temps fins i tot des de l’AMPA de l’escola es va intentar tirar endavant un projecte d’autoconstrucció, basat en l’ús de materials ecològics i la contractació per dur-lo a terme de mares i pares en atur del mateix centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona