Educació

Els estudiants de secundària, a prova

Els alumnes de quart d’ESO s’enfronten a l’avaluació de competències bàsiques

Ustec critica la filosofia dels tests

Un total de 71.540 alumnes de Catalunya s’examinen entre ahir i avui de les proves de competències bàsiques de quart d’ESO, uns controls que serveixen a Ensenyament per avaluar el nivell general dels estudiants i als professors per conèixer millor els punts forts i les mancances dels alumnes.

L’avaluació va arrencar ahir amb les proves de llengua catalana (aranès a la Val d’Aran), llengua castellana i matemàtiques, i avui s’enfrontaran a les de llengua estrangera i les competències cientificotecnològiques.

En la prova de català, els alumnes van fer diversos exercicis de comprensió lectora i de redacció a través de textos com ara un fragment de la novel·la La bogeria, de Narcís Oller, i un altre sobre el personatge de la Monyos. En castellà, els textos escollits van un fragment del llibre La busca, de Pío Baroja, i un sobre una experiència d’Erasmus a Nàpols. En la prova de matemàtiques, els estudiants van resoldre diversos problemes relacionats amb situacions concretes.

Per la Mireia, alumna de quart d’ESO de Badalona, les proves van ser, en general, “fàcils”, especialment la de català, tot i que hi havia “alguna pregunta difícil”. Com a la major part dels instituts, al seu han dedicat algunes sessions a preparar les proves fent exercicis d’avaluacions anteriors.

Les proves de competències bàsiques ja fa set anys que es fan, però són objecte de crítica en els sectors de la comunitat educativa, com ara el sindicat Ustec, que consideren que van contra l’avaluació continuada i responen a la filosofia de les revàlides de la llei Wert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia