Societat

El doctor Àngel Quintana, únic candidat a degà de la Facultat de Lletres de la UdG

La proclamació oficial es farà el 19 de febrer i les eleccions se celebraran el 27 i el 28

Un cop fetes, Quintana substituirà en el càrrec Josep Gordi

El doctor Àngel Quintana (Torroella de Montgrí, 1960), professor titular d’història i teoria del cinema a la Universitat de Girona (UdG) ha estat l’únic candidat que s’ha presentant a les eleccions al deganat de la Facultat de Lletres. El període per presentar les candidatures es va acabar el 6 de febrer i la proclamació oficial com a candidat no es farà fins al 19 de febrer.

Les eleccions a degà de la Facultat de Lletres tindran lloc el 27 i el 28 de febrer i es realitzaran de manera electrònica –com ja s’han estat fent els últims anys, un sistema que ara també s’ha implementat en les de rector–. En tot cas, si tot segueix el seu curs, i un cop fetes les votacions, Àngel Quintana substituirà el doctor Josep Gordi al capdavant del deganat de lletres.

Passió pel cinema

Àngel Quintana és professor titular d’història i teoria del cinema. Ha realitzat recerca postdoctoral a la Universitat París III. La seva funció docent està íntimament lligada als mitjans de comunicació i el periodisme; és col·laborador des del 1980 de la secció de cinema del diari El Punt Avui i també col·labora en el suplement Cultura/s de La Vanguardia. El seu estudi del cinema, les seves crítiques, juntament amb la seva vinculació al periodisme, l’han portat a ser el coordinador a Catalunya de l’edició espanyola de Cahiers du cinéma. Ha estat membre del consell de redacció de la revista Cinémas (Universitat de Mont-real) i director del Seminari sobre Antecedents i Orígens del Cinema. També ha estat investigador principal de diferents projectes R+D+I entre aquests, els projectes La construcció de la realitat en el cinema dels orígens, La construcció de l’imaginari bèl·lic a les actualitats de la Primera Guerra Mundial i Presència i representació de la dona en el cinema dels orígens. També ha participat com a investigador en el projecte europeu A thousand pictures: Magic Lantern Heritage. Entre el 1993 i el 1998 va ser president de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics.

La seva passió pel cinema el va portar a escriure el guió de la pel·lícula Una nit a Casablanca, que el 1987 va dirigir el realitzador i documentalista Toni Martí. Un treball que, si bé va tenir una discreta carrera comercial –com molts dels films en català d’aquella època–, va ser una ambiciosa producció de carretera, especialment per la gran quantitat de localitzacions, des de la Costa Brava fins a les Terres de l’Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona