Societat

Festes i tradicions

La rua de carnaval de Sant Feliu obre el cap de setmana al Baix Empordà

Nou rècord, amb 4.022 inscrits entre les 63 colles que van desfilar a la ciutat guixolenca

L’espectacle es trasllada avui cap a Platja d’Aro i Palamós

La tradicional rua de divendres del carnaval de Sant Feliu de Guíxols va batre ahir al vespre un nou rècord de participació, amb 4.022 persones inscrites per les 63 colles que van desfilar en les diferents modalitats, de carrosses d’animació, grans i petites, les quatre colles dels carnestoltes del municipi, Santa Cristina, Castell-Platja d’Aro i Olot i les comparses.

Una quinzena de municipis gironins, sumant-hi els amfitrions, van tenir representació en la desfilada, que va partir a mitja tarda carretera de Girona avall fins a la rambla, el passeig del Mar, on hi havia els 9 membres del jurat –integrat per persones coneixedores de la festa i representants del teixit associatiu del municipi i la comarca– per valorar cada actuació.

Tot i la temperatura més freda de l’habitual, sobretot a darrera hora, milers de persones, moltes de les quals també disfressades, van contemplar el pas del seguici amb servei de bus gratuït per evitar col·lapses de trànsit i brou i xocolata desfeta per combatre la fred.

LA XIFRA

4.022
inscrits,
entre els figurants de les 63 colles que van desfilar ahir en el carnaval ganxó, suposen un rècord de participació.

Platja d’Aro i Palamós, avui

La participació de colles avui a la gran rua de Platja d’Aro encara serà més multitudinària, amb una setantena que començaran a desfilar a les 16 h per les avingudes Cavall Bernat i s’Agaró. És la desfilada oficial, en la qual es premien les diverses categories, però fora de concurs, al migdia, hi haurà una altra rua petita d’exhibició amb només 10 colles. El lliurament de premis es farà a partir de la mitjanit en el ball de carnaval al Palau d’Esports i Congressos, amb la música del conjunt The Jukebox.

A Palamós, el dia central de la festa arrenca a les 11 h amb una batucada acompanyada de la colla Els Pirats per animar els carrers. Posteriorment a les 15.30 h es donarà inici a la gran rua del carnaval amb la participació de desenes de comparses i carrosses que recorreran les avingudes centrals de la vila. Per al públic hi haurà 3.000 cadires al llarg del recorregut i la festa continuarà a les 23.30 h a la nau polivalent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia