Societat

El 8-M deixa Rajoy i el PP en evidència tot i el seu lleu gir

El president llueix a última hora el llaç morat tot i que el partit combatia la vaga “elitista”

Xiulets a Montserrat per haver reduït el feminisme a una “etiqueta”, i Cifuentes resta sola fent vaga a la japonesa

L’argumentari del PP davant el 8-M era rotund en el combat d’una vaga “elitista” que vol “trencar el model de societat occidental” i això va encoratjar dones com ara la ministra Isabel García Tejerina (Agricultura) i la presidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, a presumir que farien “vaga a la japonesa” i “treballarien més”. Si bé dimarts el president espanyol, Mariano Rajoy, va fer un lleu gir desautoritzant la vaga a la japonesa i ahir va lluir un llaç morat, l’èxit del 8-M ha deixat en evidència l’executiu i el PP.

Que Rajoy esmicolés l’argumentari en l’últim moment i al marge del PP ha descol·locat els seus. Fins al punt que dimecres, l’endemà del gir de Rajoy motivat per la pregunta de la senadora María Jesús López Santana (Nueva Canarias) evocant la precarietat de les cambreres d’hotel (Kellys), la ministra d’Igualtat, Dolors Montserrat, va reduir el feminisme a una mera d’“etiqueta” i el va barrejar amb el procés –“és que jo vinc d’una terra on m’han etiquetat tota la vida!”–, es va presentar com a partidària de la “igualtat real”.

En un acte a València del PP europeu, ahir Rajoy va voler afermar el viratge in extremis davant el 8-M lluint el llaç morat en un acte del PP europeu. “Permetin expressar el meu compromís de continuar treballant en defensa de la igualtat real entre homes i dones, sense regatejar un sol esforç”, va proclamar. El llaç morat també el va lluir la ministra María Dolores de Cospedal. Però a Montserrat les seves paraules la van perseguir fins a Logronyo, on va acudir a un acte del PP i va ser rebuda per una quarantena de dones amb crits de: “Ministra Montserrat, feminisme és igualtat!” i “No és igual una treballadora que la Cuca [Gamarra, alcaldessa de Logronyo] o Montserrat!”. La ministra va ignorar les concentrades accelerant el pas en sentir la protesta.

Al PP, el vicesecretari Pablo Casado es va afegir al gir afirmant que declarar-se feminista és “el que han de fer els homes per l’admiració que sentim per les mares i les esposes”. Tejerina i Cifuentes, en canvi, es van quedar soles fent la seva vaga a la japonesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES