Salut

Milloren l’entorn del Trueta i el fan més accessible

Hi ha més places d’aparcament per a discapacitats i s’ha creat una zona específica per a bicicletes

A l’hospital Josep Trueta de Girona s’han dut a terme, les darreres setmanes, diverses accions al recinte hospitalari per millorar-hi l’accés amb vehicle i a peu per a usuaris i treballadors. S’ha reordenat la circulació rodada per la plaça que hi ha just davant del centre, cosa que ha permès tallar un petit vial i transformar-lo en pas de vianants, i s’han rebaixat les voreres per facilitar l’accés a usuaris amb cadires de rodes i cotxets. A més, s’han creat sis places de pàrquing més per a persones amb discapacitat –s’ha passat de les 12 que hi havia a 18– i s’han habilitat tres zones de càrrega i descàrrega per a pacients, atès que fins ara no n’hi havia cap.

Aquestes accions s’han fet amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, que ha assessorat el centre hospitalari pel que fa a la mobilitat de vehicles. I s’han dut a terme amb l’objectiu de facilitar l’accés fins al davant de l’hospital a les persones amb problemes de mobilitat i als acompanyants, que poden recollir i portar els pacients a l’entrada del centre. Això ha comportat anul·lar les places de pàrquing convencionals per reconvertir-les per als nous usos.

Una altra de les línies de treball ha estat la potenciació de l’ús de mitjans de transport alternatius al vehicle particular, pensant sobretot en els treballadors. Així, s’ha creat una nova zona específica d’aparcament de bicicletes i quasi s’ha doblat l’espai destinat a motos, que ha passat de 36 a 62 places.

La potenciació d’aquests mitjans de transport entre els professionals del centre ja va començar fa uns anys amb la reconversió de places per a vehicles –al pàrquing de treballadors– en aparcaments de bicicletes, que tenen més cabuda i, sobretot, potencien un mitjà de transport més sostenible per al medi ambient i més saludable. Fa justament un any, a iniciativa d’un grup de metges residents, es va iniciar la campanya #TruetaPedala per promocionar l’ús de la bicicleta per part del personal sanitari.

LES XIFRES

18
places
d’aparcament per a persones amb discapacitat s’han creat davant del centre.
62
places
d’aparcament per a motocicletes hi ha ara al Trueta. Fins ara, n’hi havia 32.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà