Societat

Llums i colors a la façana de la casa de la vila de Lloret

L’Ajuntament prepara la primera projecció per abans de l’estiu

El pla forma part del projecte ‘Ciutat de la llum’

Una estructura fixa i quatre focus –dos a banda i a banda del passeig– permetran que l’Ajuntament de Lloret Mar projecti llums i colors a la façana de la seva seu, la casa de la vila. La inversió és de gairebé 18.000 euros, segons confirma el regidor responsable del pla operatiu, Jordi Orobitg (ERC-Avancem). Abans de l’estiu, hi podria haver la primera projecció.

La inversió forma part del projecte Ciutat de la llum, considerat “transformador” del pla operatiu (o de reconversió turística). “La intenció de l’Ajuntament, i amb molt d’entusiasme per part de la Mesa Empresarial de Turisme, és que Lloret sigui un referent en espectacles lumínics. Que hi hagi actuacions i espectacles amb diferents artistes que puguin venir, i que puguem arribar a ser un referent en aquest sentit”, explica el coordinador tècnic del pla, Josep Carreras.

Colors per a una causa

L’operatiu adquirit per l’Ajuntament permetrà fer “colors, tonalitats i varietats tècniques”, explica Carreras. L’Ajuntament es podria adherir a causes solidàries i que la façana es tenyeixi, per exemple, de color blau en solidaritat amb el Dia Mundial de la Consciència de l’Autisme, que a Lloret va celebrar-se a principis de mes amb una fira de Playmobil.

Segons dades del servei d’arxiu municipal de Lloret (Samlm), el 18 de febrer del 1868 es va col·locar la primera pedra de l’edifici consistorial (i així consta al llibre d’actes de l’Ajuntament). Agustí Font i Surís era el batlle.

El projecte Ciutat de la llum forma part de l’esmentat pla operatiu, per a què, fins al 2020, l’Ajuntament, la Generalitat i la Diputació destinaran 3,7 milions. Els empresaris n’han invertit més de vint als seus establiments l’últim any.

LA XIFRA

150
anys
fa que es va col·locar la primera pedra de l’edifici de la casa de la vila de Lloret, amb Agustí Font d’alcalde.

Les projeccions en direcció a la platja arribaran

L’Ajuntament de Lloret va decidir innovar amb motiu de la cavalcada de Reis. El 5 de gener, van arribar Melcior, Gaspar i Baltasar, i el consistori va decidir incloure un festival de mapatge per a la celebració. Hi va haver projecció de Nadal sota el mar, una creació audiovisual d’uns deu minuts en què l’edifici consistorial feia de suport a l’aparició d’un mariner, un vaixell i la tempesta, entre altres elements. Més endavant, quan el projecte Ciutat de la llum avanci, la intenció és augmentar la inversió i que la casa de la vila sigui la seu de tres espectacles a la setmana “de forma permanent”, diu Carreras. La infraestructura del 5 de gener era provisional, però amb els 18.000 euros serà fixa. Més endavant, les projeccions en direcció a la platja Gran seran una realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia