Societat

S'accelera el protocol escolar transsexual

El Síndic investiga el suïcidi d'Alan i Benestar Social cita famílies dels menors

El Síndic de Greuges va anunciar ahir que ha obert una investigació d'ofici per aclarir les actuacions de la Generalitat prèvies al suïcidi d' Alan, un menor transsexual de 17 anys que es va llevar la vida la vigília de Nadal després de la pressió social i d'haver patit assetjament escolar en dos instituts, segons els seus pares. Alan tenia una greu depressió i havia estat ingressat al Clínic.

Per la seva part, responsables de l'àrea per a la igualtat de tracte i no-discriminació del Departament de Benestar Social, van trucar ahir mateix a familiars de menors transsexuals, la majoria units en l'associació Chrysallis, per posar fil a l'agulla en el protocol escolar d'identitat de gènere, perquè els centres educatius acceptin amb normalitat aquesta pluralitat i l'adaptin en ser sol·licitada per la família. Per exemple, canviar el nom sentit del menor en els expedients educatius i que se li permeti anar al lavabo i als vestidors amb els quals s'identifiqui.

El Departament d'Ensenyament va publicar el curs passat el protocol de prevenció, detecció i intervenció davant situacions d'odi i discriminació, que inclou la transfòbia, al qual els mestres poden accedir a través del seu web. Des d'Ensenyament es va assegurar ahir que desconeixen quants casos de discriminació de gènere es poden haver produït a les escoles catalanes, perquè com en altres casos d'assetjament —precisen— es resol dins del centre i, si són molt greus, es denuncien als Mossos o a la fiscalia. Al Síndic, que demana més formació al professorat per evitar assetjaments a alumnes LGTBI, li arriben poques denúncies del col·lectiu, segons una portaveu.

“Els pares d'Alan ens han insistit que seguim lluitant perquè no torni a passar un cas més”, afirmava ahir David Tello , president de Chrysallis Catalunya , encara commogut per la pèrdua d'Alan, que feia pocs dies que els ensenyava feliç el nou DNI amb el seu nom sentit. Tello hi va afegir que en la pròxima reunió amb Benestar, prevista al gener, a més del protocol escolar també en demanaran un de mèdic. “No és normal que els pediatres no sàpiguen què dir-te. Necessitem metges i endocrins formats perquè ens orientin, com el Servei de Trànsit”, va cloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia