territori

Hotel Gran Reus Continental (36)

El periodista i escriptor reusenc Jordi Cervera enceta aquest mes de gener una col·laboració de periodicitat mensual a Reusdigital.cat. La seva intenció és recuperar la memòria injustament perduda d’un dels indrets més importants i paradoxalment més oblidats del passat reusenc més internacional. Es tracta del Gran Hotel Reus Continental, l’establiment reusenc que més visitants il·lustres ha acollit al llarg de la seva història i que, probablement, si algú s’hagués entretingut a fer un rànquing mundials de celebritats que l’han escollit alguna vegada per passar-hi la nit, s’enduria la palma i superaria amb escreix noms mítics com el Gritti de Venècia, el Burj Al Arab de Dubai, el Ritz de París, el Mandarín Oriental de París,  el Westin Excelsior de Roma, el Raj Palace de Jaipur, el Gran Resort Lagonisi d’Atenes o l’Hotel Martínez de Cannes tot i que, la seva desafortunada desaparició ha fet que el seu record sigui ja patrimoni de ben poca gent.

I de fet, tal i com acostuma a passar amb els llocs que han superat la categoria de luxe i s’han convertit en mites, el Gran Hotel Reus Continental quasi que es pot dir que ja ha perdut els paràmetres habituals de mesura i que l’espai i el temps es fan curts i escassos a l’hora d’establir els seus límits, les seves proporcions exactes, la seva grandesa i les seves grans influències.

Cervera, emparat per la sort i la casualitat,  ha tingut accés als records d’un dels grums de l’hotel i aquesta valuosa documentació, d’alt contingut històric i memorialístic, li serveix per anar reconstruint, habitació per habitació la memòria selecta del Gran Hotel Reus Continental, l’establiment hoteler més prestigiós que ha tingut mai la capital del Baix Camp i, d’aquesta manera, poder posar de nou en valor la seva història i, de rebot, el paper de Reus en la història universal gràcies a totes les personalitats que l’han visitat alguna vegada. Us presentem el primer capítol:

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró