Societat

Adif reforça la seguretat a l'estació abandonada amb vigilància privada

Jané replica Gonzalo Ferre: “No és culpa dels Mossos d'Esquadra que hi hagi una estació abandonada amb matalassos, runa i escombraries”

Adif ha reforçat aquest dimecres la seguretat a l'estació abandonada de Barcelona que ahir es va incendiar i va originar un col·lapse en el servei de Rodalies amb la presència d'una patrulla de vigilància privada temporal, activa dia i nit, que es mantindrà els pròxims dies.

Segons han informat fonts d'Adif, la presència de la patrulla de seguretat privada, les 24 hores del dia, es mantindrà al llarg dels pròxims dies amb l'objectiu de garantir que ningú entri a la zona i preservar l'espai, ja que encara s'investiga l'origen de l'incendi.

La decisió d'Adif de reforçar la seguretat a l'estació abandonada, situada a prop de Bifurcació Marina, arriba en plena polèmica entre el gestor d'infraestructures i el Govern després del caos ferroviari d'ahir.

El president d'Adif, Gonzalo Ferre, va afirmar ahir que el gestor d'infraestructures havia presentat diverses denúncies, l'última a l'octubre, davant els Mossos d'Esquadra advertint que hi havia persones que es colaven a l'estació abandonada on s'ha originat l'incendi.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, li ha replicat avui, en declaracions a Catalunya Ràdio, i ha denunciat que hi ha hagut “deixadesa” d'Adif en el manteniment d'aquesta estació: “no és culpa dels Mossos d'Esquadra que hi hagi una estació abandonada amb matalassos, runa i escombraries”.

Segons Jané, Adif tan sols va denunciar davant els Mossos dues vegades per problemes de seguretat en aquesta estació abandonada i una d'elles va ser el 29 de desembre del 2014 per advertir-los que s'havia trencat una porta d'accés.

El conseller ha afirmat que Adif no els va demanar en cap moment que els ajudessin a protegir la seguretat de l'estació abandonada, ja que “la protecció de les infraestructures és responsabilitat del titular de la infraestructura”.

En aquest sentit, ha lamentat que Adif intenti desviar les culpes cap a la policia catalana: “quan es trenca una porta i no la reparen, quan es produeix un forat en un mur i no el reparen, que ara assenyalin els Mossos d'Esquadra és tan desviat del que ha de fer un responsable públic que prefereixo no entrar-hi”.

En qualsevol cas, Jané ha sostingut que les afirmacions d'ahir de Ferre no van ser “afortunades” i ha insistit a subratllar les “deficiències” del punt en el qual es va iniciar l'incendi, una estació “abandonada, plena de runa i matalassos, que no és responsabilitat dels Mossos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona