Societat

Els Mossos investiguen el subdirector dels Maristes Sants-Les Corts pel cas dels presumptes abusos sexuals

L'escola aparta cautelarment el directiu de les seves funcions

La policia tres altres professors i un monitor de menjador

Els Mossos d'Esquadra investiguen el subdirector del col·legi Maristes Sants-Les Corts pel cas dels presumptes abusos sexuals al centre, segons han confirmat a l'ACN fonts de l'escola. El directiu ha estat apartat cautelarment de les seves funcions fins que es disposi de més informació.

La policia ha requerit als Maristes informació d'un total de cinc persones relacionades amb el centre: el subdirector, tres exprofessors, entre els quals l'exprofessor d'educació física Joaquín Benítez i un monitor de menjador que va ser detingut al desembre per la denúncia de cinc menors.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el director del centre, Raimon Novell, ha explicat que els Mossos s'han presentat aquest matí a l'escola i li han requerit que vagi a declarar per donar informació sobre aquest professor.

El Síndic evita manifestar-se sobr el cas

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, no ha volgut posicionar-se sobre el cas d'abusos sexuals als Maristes de Barcelona perquè prefereix esperar primer a conèixer la versió de les institucions en la reunió que mantindran dilluns amb diferents conselleries de la Generalitat, la delegació del govern espanyol a Catalunya, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i Fiscalia.

La trobada ha de servir per posar totes les dades damunt la taula i analitzar uns protocols que van ser impulsats precisament pel mateix Síndic arran del cas Alba.

En roda de premsa després de lliurar l'informe anual al Parlament, Ribó ha explicat que anirà a la reunió “amb voluntat de transparència i de proposició de les mesures més contundents per superar” aquesta situació.

El Síndic ha subratllat que tan bon punt va conèixer els primers indicis del cas ja van obrir una actuació d'ofici i es van adreçar a les administracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia