Educació

societat

La Fapac denuncia el tancament de 475 grups d'educació infantil en 3 anys

La Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (Fapac) va denunciar ahir que el Departament d'Ensenyament ha tancat en els últims tres anys 475 grups d'educació infantil, el 90% (424) dels quals de l'escola pública. El president de la Fapac, Àlex Castillo, va acusar el govern d'estar dispensant un “tracte discriminatori” als centres públics, ja que si, com defensa Ensenyament, es tanquen grups de P3 a causa de la davallada demogràfica, la supressió s'hauria de fer de manera equitativa amb l'escola concertada.

Castillo va demanar a la consellera Meritxell Ruiz que no s'anunciïn els tancaments de grups abans de la preinscripció, perquè aquest fet condiciona l'elecció dels pares. “Ha de ser la gent qui determini si per a un grup no hi ha prou alumnes”, va dir el president de la Fapac, que va proposar al govern que aprofiti el descens de la natalitat per reduir les ràtios a les escoles (actualment de 25 alumnes per mestre a primària) i millorar, d'aquesta manera, la qualitat de l'ensenyament. La Fapac ha convocat un acte contra el tancament de línies de P3 el 28 de febrer a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Justament ahir es van fer públiques les dates de la preinscripció escolar del curs 2016/17. Per al segon cicle d'educació infantil, primària, ESO i centres integrats, el tràmit s'ha de fer del 30 de març al 7 d'abril. Per als ensenyaments professionals de música i dansa, del 30 de març al 15 d'abril, i per a les llars d'infants, del 2 al 13 de maig, tot i que els ajuntaments que tenen competències en aquesta etapa poden establir un calendari propi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró