Societat

El seguiment de la vaga al metro és “generalitzat”, segons TMB, i “absolut”, segons els sindicats

Els serveis mínims s'han seguit amb normalitat i amb aglomeracions puntuals

Transports Metropolitans de Barcelona ha afirmat que el seguiment de la vaga dels treballadors de metro convocada per aquest dilluns està sent “generalitzat” tot i que no hi ha hagut incidències, ja que, malgrat produir-se aglomeracions puntuals que han obligat a tancar una vintena d'accessos de les estacions, també s'han registrat menys viatgers dels habituals en un dia feiner. Això ha tingut una conseqüència directa en els accessos viaris a la ciutat de Barcelona, que han registrat més retencions de les normals un dia feiner, segons el Servei Català de Trànsit. Segons els sindicats, entre el personal de les línies, com conductors i personal de les estacions, el seguiment ha estat “absolut” i el 100% ha secundat la protesta, que ha coincidit amb la jornada inaugural del Mobile World Congress.

Segons ha explicat TMB en un comunicat, la jornada de vaga s'està desenvolupant “sense incidències”. A dos quarts de deu ha finalitzat l'hora punta i a partir d'aleshores els serveis mínims han passat del 50%, amb trens cada 7-8 minuts; al 30%, amb freqüències d'entre 11 i 12 minuts. Entre quatre de la tarda i vuit del vespre es recuperaran els serveis mínims del 50%.

Durant les hores de més afluència, TMB ha optat per tancar de manera preventiva els accessos d'algunes estacions, com per exemple un del carrer Sardenya a la línia 5, a la Sagrada Família, o l'accés Exposició de la línia 3, a Plaça Espanya, amb l'objectiu de controlar el flux de passatgers. En cap cas, però, s'ha hagut de tancar alguna estació.

Igualment, en línies de peatge del tipus de portes lliscants la mesura de precaució ha estat regular el nombre de passos d'entrada en funció de l'espai disponible a les andanes. Les mesures adoptades corresponen al primer nivell de prevenció, amb la finalitat d'evitar situacions de perill a l'interior de les estacions, sobretot a les andanes.

D'altra banda, segons els sindicats, el seguiment ha estat del 100% entre el personal de les línies, que inclou els conductors de metro i el personal de l'estació. Fonts sindicals, però, no havien fet encara recompte del seguiment de la protesta entre el personal d'administració.

Pel que fa la les línies de Rodalies de Renfe, que viuran una jornada de vaga divendres que ve, han funcionat amb normalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA