Societat

Michel Sarran i Romain Fornell, d'aniversari

El cuiner francès, dues estrelles Michelin, celebra els 5 anys del Café Emma

Michel Sarran, amb dues estrelles Michelin en el restaurant que porta el seu nom a Tolosa de Llenguadoc, va ser ahir a Barcelona per celebrar el cinquè aniversari del Café Emma, que comparteix amb Romain Fornell (una estrella al Caelis de l'hotel Palace des del 2005), i que a partir d'ara reivindicarà més que mai els plats de bistrot francès amb noves receptes de cocotte, carns a la brasa i pastisseria francesa d'elaboració pròpia. Fornell, nascut a Tolosa, va conèixer Sarran de jove, quan va entrar a treballar en el seu restaurant.

Sarran, un enamorat de Barcelona amb casa a Eivissa, recorda el cuiner com un noi de fort caràcter “que estava destinat a ser cap, és a dir, xef”, comentava ahir rient al costat de qui, amb el temps, es convertiria en un gran amic, “en un germà”. “Quan em va proposar fer l'Emma no hi vaig dubtar”, assegura el xef, que ara viu un moment molt mediàtic a França perquè és jurat del programa Topchef, que té tres milions de seguidors. “Estic cansat, però tot són satisfaccions. És increïble com la fama t'omple el restaurant, està complet cada dia!”, explicava ahir satisfet, i a punt d'anar a Dubai per participar com a convidat en l'edició àrab del concurs.

Representants de la comunitat francesa a Barcelona, com el cònsul Edouard Beslay i el president de la Cambra de Comerç Francesa, Philippe Saman, van assistir al dinar d'aniversari. De dilluns a diumenge hi haurà un menú francès a 17 euros al migdia i 22 a la nit.

El mes que ve, un bar d'ostres a la Boqueria

Romain Fornell és un xef inquiet que suma projectes. L'últim és a puntet d'estrena. Es tracta d'un bar d'ostres que s'instal·larà als porxos de la Boqueria i que servirà les ostres del seu proveïdor i amic francès, Joël Dupuch. Ho farà en col·laboració amb Óscar Manresa, amb qui ja va obrir l'any passat al mateix indret Los Soprano Boqueria.

Màxim exponent de la cuina francesa a Barcelona, Fornell va ser el xef francès més jove a obtenir una estrella Michelin. Ha estès el seu imperi més enllà del Caelis, amb el Café Emma, el Café Turó (al Turó Park) i la fleca i pastisseria Épicerie. També assessora l'hotel La Gavina de S'Agaró i en breu es farà càrrec del seu restaurant gastronòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia