Societat

Tecnologia

Un dron imprès

DRON ·

Cinc joves han desenvolupat un dron modular fet amb impressió 3D

Obren una campanya de micromecenatge per comercialitzar-lo

Cinc amics de la infància apassionats per la tecnologia van trobar, gairebé per casualitat, una suma que podria revolucionar el món dels drons. Es tracta de l'aplicació de les tècniques d'impressió 3D a aquests ginys. Aquests joves de Vallbona d'Anoia, enginyers i mecànics, volien construir un dron, però es van trobar amb dificultats tant per trobar el material que necessitaven com a l'hora de muntar-lo.

En aquell moment també flirtejaven amb la impressió 3D i, més per necessitat que per visió de negoci, van fer les primeres passes del seu model de dron modular que pot evolucionar a gust i demanda del client.L'ús de la impressió digital els permet oferir un producte personalitzat tant en colors com en logos o inicials, com en les seves funcions. De moment, tenen accessoris perquè el dron porti una càmera o una pinça, però es comprometen a desenvolupar aquells que tinguin més demanda al seu web.

Amb aquest producte a les mans
van crear una empresa, Bonadrone, amb la qual reivindiquen tant la seva passió pels drons i la tecnologia com el seu poble. De fet, és a Vallbona d'Anoia on dissabte faran un acte públic de
presentació.

De moment tots mantenen les seves feines i destinen el temps lliure al projecte, des d'un petit estudi a la casa d'un d'ells. Com si fos un dels garatges californians on van néixer les revolucions tecnològiques de les darreres dècades, entre peces i impressores 3D trobem unes instruccions que permetran muntar drons a qualsevol persona sense coneixements tecnològics, com si fos un armari d'Ikea. Un d'ells ens assegura que el seu pare ja n'ha muntat un sense problemes. És la democratització del muntatge de drons, fins ara restringit a experts amb elevats coneixements. Tot i això, en la fase de comercialització també preveuen vendre el dron muntat i a punt per volar. El preu serà de prop de 650 euros.

Per fer el salt definitiu i portar el seu dron –que han anomenat Mosquito– arreu del món, avui arrenquen una campanya de micromecenatge a través de la plataforma nord-americana Indiegogo. La tria no és casual: es poden fer aportacions des d'aquí i els obre un mercat estratègic com és el dels Estats Units. A més de fer una prova de mercat, volen recollir 45.000 euros per iniciar el seu camí empresarial en un sector saturat com el dels drons però amb l'aval de ser pioners a l'hora d'incorporar la impressió 3D com a forma de producció. De fet, ja han tancat un acord amb 3D Hubs, una comunitat que aplega prop de 30.000 usuaris i empreses de tot el món dedicades a la impressió tridimensional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró