Societat

educació

Dos nens de 5 anys desapareixen de l'escola a Barcelona i els troben a Valldoreix

Un nen i una nena de P4 van marxar del col·legi, es van enfilar a un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat i van viatjar fins a Valldoreix

Dos alumnes de 5 anys de l'escola Baixeras de Barcelona, un nen i una nena que cursen P-4, van fugir ahir del col·legi i es van enfilar a un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat en el qual van viatjar fins a Valldoreix, on van ser localitzats pels Mossos d'Esquadra. El Consorci d'Educació de Barcelona, que ha confirmat els fets, ha informat que ha obert un expedient informatiu a l'escola “per clarificar els fets i dirimir les possibles responsabilitats que se'n derivin”.

L'escola també ha anunciat que revisarà les mesures preventives per evitar que es puguin produir fugues dels nens, mentre que una de les famílies dels menors que es van escapar ha presentat una denúncia contra el col·legi.

El fet va ocórrer sobre les 13:20 hores d'ahir, moment en què una monitora del menjador va trobar a faltar dos dels alumnes, un nen i una nena de 5 anys, en no localitzar-los al pati de l'escola. Immediatament es va comunicar la seva absència als responsables del col·legi i, després de buscar els nens per tot el recinte escolar, van avisar els serveis d'emergència i el Consorci d'Educació. 

Els dos nens, que segons algunes fonts haurien premeditat la seva fuga per “viure una aventura”, van caminar sols fins a la plaça de Catalunya i van baixar a l'estació subterrània dels FGC, van accedir a l'andana i es van enfilar en un comboi en direcció a Valldoreix, on viu la família d'un d'ells. 

Incomprensiblement, ningú va avisar que dos nens de tan curta edat caminessin sols pel carrer i, després d'arribar a l'estació dels FGC, accedissin a una andana i es colessin en un tren. A les 14:45 hores els Mossos d'Esquadra van trucar a l'escola per anunciar-los que havien trobat als dos nens fugats a Valldoreix. 

La directora del centre i la tutora dels menors es van traslladar a la comissaria, on també van acudir les famílies per recollir els seus fills. Una d'elles va decidir presentar una denúncia contra l'escola per una possible negligència en la custòdia del seu fill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia